Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak vyšlehat sníh z bílků?

Od: medarka* odpovědí: 9 změna:

Nejde mi absolutně vyšlehat sníh z bílků. Je pořád jako voda a pak z bublaniny je těžká sražená placka. Cím to je? Poradˇte!

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Dvě možnosti - vajíčka nejsou úplně OK nebo je něco mastného (nádoba, metly atp.) V čem to vlastně šleháte?

doplněno 06.10.09 14:12:

Přikápněte ocet nebo citonovou štávu...

medarka*

Ručním mixerem a příslušenství myju v myčce. Tak to asi bude vajíčkama. Ale ty kupuju normálně v obchodě. A pak nedaří se mi ušlehat ten zatracenej sníh nikdy. Atˇ koupím vajíčka kdekoliv.

doplněno 06.10.09 14:27:

Ten mixer je elektrickej

Pokud je to opravdu mixer, tedy nikoliv šlehač, může být chyba právě v tomto rozdílu.

amlim*

Souhlas se strejcem. To bude tím,ne vejci!

 

amlim*

2x

Hlavně dobře oddělené bílky od žloutků,pozor na mastnotu. Šlehám el. ruučním šlehačem a sníh nevypadne ani když otočím nádobu.

 

lidka*

1x

Tak také přidám své uložené babské rady:

sníh - bílky šlehat nejprve pomaleji, poté zrychlit, raději malá vejce-mají málo vody,bílky v míse uložíme přes noc v misce zakryté folií, vyndáme z lednice a necháme stát alespoň ½ hod, čisté mísy bez mastnoty a pozor na plasty-mohou obsahovat tukové složky, raději mísy skleněné,keramické,kovové -nejprve na střední rychlost se špetkou soli, zvýšit po přidání cukru nebo na konci šlehání, jemný krupicový – ne moučkový, ostatní přísady až ke konci opatrně vařečkou (ořechy,kokos)

Přiznám, že nevím, proč nechat bílky v míse přes noc. Ale jak jsem četla, tak jsem zapsala. Zajímavé věci si dopisuji do svého archivu z různých zdrojů (noviny, časopisy). Prakticky je to soupis toho, co navrhují kolegyně a kolegové. Docela bych u Vás sázela na ten moučkový cukr. To není dlouho, co jsem si to zapisovala - také mne to nenapadlo, že by se neměl používat na sníh.

doplněno 06.10.09 18:59:

A medardko, jestli chcete, přihodím recept na bublaninu bez bílkového sněhu - je to velice jednoduché a dobré těsto a navíc pro různé použití ( bublanina, ovocný koláč s drobenkou, i dortík z něho dělám, bábovku s různými přísadami nebo mramorovou).

doplněno 06.10.09 19:01:

oprava: medarko - nějak se mi tam vnutil Medard

 


1x

Přidat pár zrnek soli,a sníh je tuhý a drží,nesmí být ani kousek žloutku a jak bylo řečeno,žádná mastnota..

 


0x

Já používám tutu kvedlačku:

etescoma.cz/...

S nís se sníh ušlehá tak hustý, že z něj ani ta kvedlačka při obrácení nevypadne.

 

malvinka*

0x

Moje mamka vytíra mísu před šleháním octem a nikdy se jí nestalo, že by se sníh nevyšlehal. Je potřeba důkladně oddělit bílky od žloutků.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]