Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
tak třeba: jednohubky, šneky z listového těsta, pomazánky + místo pečiva zelenina (okurka, mrkev...), tyčinky z listového těsta + různé omáčky, plněná vajíčka (uvařená natvrdo, překrojená, vydlabat žloutek, žloutek smíchat do nějaké pomazánky a tu pomazánku dát do "důlku" co zbyde po žloutku), pokud tam budete mít milovníka sýrů, tak třeba i "jenom" nakrájené sýry...
Nedávno na setkání jsme měli tác plný maličkých řízečků. Už vychladly, ale křupavost jim zůstala. Kuřecí, krůtí, vepřové...Nejrychleji zmizely květákové. Květák na malé růžičky není třeba předvařovat. Prostě obalit v trojobalu a usmažit. Kdyby byly větší a ještě tvrdé, tak dávám na mřížku na plechu dopéct v troubě. Kolem naskládat kyselé okurky, beraní rohy, různou zeleninu, olivy..
. Já zas dělám sýrové tyčky z lístkového těsta. Rozválím ho tak na 4mm placku, potřu rozšlehaným vejcem, posypu strouhaným sýrem, kmínem, trochu paprikou či pepřem nebo lehce směsí na americ. brambory. Sýr na té placce trochu přimáčknu a plát nakrájím na proužky asi 3 cm. Ty pak umně stáčím do vrtule, Tak vzniknou delší šroubovice, které naskládám na plech a upeču. Co opadá, z toho uhnětu a upeču slanou sušenku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.