Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Špatné - prasklé kvašáky - příčina?

Od: olin* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zda mi někdo poradí jakou chybu dělám při nakládání okurků /kvašáků/. Vždy tak polovina přijde vyhodit z důvodu vyhřeznutí jadýrek ven a druhá polovina je vzhledově i chutově dobrá. Podobný problém odradil od nakládání podle doslechu i jiné. Okurky nakládám do kameňáku vyzkoušel jsem na zalití vodu převařenou i nepřevařenou přísadu dávám jako do nakládaček /není třeba to ta chyba? jak moc a čím dělat vpichy do okurek a je pravda,že je to jen proti hořkosti? / Již jsem se obdobně v Poradně na problém ptal ale nikdo mi neodpověděl snad někdo bude vědět a dá mi nějakou radu. Děkuji předem Olin

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Nedávno jsem si stěžovala na totéž a vysvětlení, že do nakládání patří vinné listy ve větším počtu, se mi zalibilo. Přeložila jsem kvašáky do umělohmotné krabice s novým koprem a novým slaným nálevem a 8 listů z vinné révy a dala do ledničky. Světe div se, ty měkké okurky ztuhnuly! poradte.cz/...

 


0x
Dáváte vychladly nálev? A vinné listy nedávám A mam je vzdy dobre. Jipo a ještě namočím je tak 2 hodiny, pak propicham a zaliju.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvašáky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]