Zdravím, včera jsem chystala oběd. Brambory, maso, smetana, koření, sýr a vše se zapece v troubě. Chtěla jsem to trošku naředit mlékem, ale jak jsem to dnes pekla, cítila jsem hodně sýrové aroma. Poté co jsem snědla malou porci mi to nedalo a přičichla jsem k mléku, co jsem včera do omáčky nalila. Samozřejmě nakyslé. Do celého plechu jsem nalila asi malou sklenici. Jak je to s nakyslým mlékem během vaření? Máme čekat nějaké střevní potíže s manželem? Nakyslé mléko nemělo ani hrudky, když jsem ho vylévala, ale neodvážila jsem se ochutnat. Děkuji za názory. Eliška
A to mléko bylo to trvanlivé v krabici, nebo čerstvé? V tom je totiž obrovský rozdíl. Když "zkysne" mléko, které prošlo UHT ohřevem, je hnusné a nepoživatelné.
Už od malička mám rád "kyšku" kyselé mléko,volně kysnuté.Dobrá kyška se koupí i v obchodech.Ovšem nelze používat mlého z krabic,kde je mléko pasterizované.Tam obvykle zapracují bakterie,obsažené všude ve vzduchu.Tam je takové mléko nebezpečné.Já jsem ještě nedávno zkusil toto mléko zkvasit přídavkem 10% "kyšky" nechal na teplém místě a druhý den konzumoval.Bez problémů.
Nakyslé ani kyselé mléko není nijak zdravotně závadné. Běžně se třeba používá na salát (myslím ten zelený listový), jen v hospodách místo něj dávají jenom trošku octové vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.