Nejste přihlášen/a.
½ kg hladké mouky
5 žloutků
6 dkg rozpuštěného másla
3 dkg kvasnic
5 dkg cukr moučka
4 dcl vlažného mléka
3 lžíce rumu
Špetka soli
Kvasnice rozdrobíme, zasypeme cukrem, utřeme, přidáme další ingredience kromě rumu, řádně promíchat, pak teprve přidat rum a důkladně vymísit. Nechat dobře vykynout, potom po částech těsto rozválet, skleničkou vykrojit koblihy, pár minut ještě nechat nakynout, udělat důlek a smažit (vepřové sádlo smíchané s rostlinným olejem). Smaží se jen pár minut, do sádla se vkládá stranou, která byla nahoře a hned se přikryje asi na 10 vteřin pokličkou, po otočení se už smaží bez pokličky.
Není zač, rádo se stalo
Těsto překlopit, to se dělává běžně.
Přesně jak píšete, každý podle svého gusta.
At se povedou, pošlete nám fotečku.
Tedy, pokud zbydou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.