Nejste přihlášen/a.
Samozřejmě, že koblihy ale i např. koláče, šátečky a jakékoliv pečivo se dá zamrazit. Rozmrazovat je to možné v mikrovlnce, ale lepší je to vytáhnout z mrazáku a nechat volně v místnosti při pokojové teplotě rozmrazit např. přes noc. Běžně zamrazují různé pečivo (koblihy, koláče, bábovku, chléb, rohlíky atp.) a po rozmrazení je to téměř jako čerstvě upečené.
Koblihy (kupované) zmrazuji v papírovém sáčku zcela běžně. Když je následně necháte rozmrznout přirozenou cestou , nikoliv v mikrovlnce (třeba přes noc), nerozeznáte je od čerstvých. S buchtami (rovněž kupovanými) je to podobné, ale ty nejsou nic moc ani čerstvé, takže těžko říct. S tvarohovými šátečky zkušenost nemám, ale asi to bude stejné.
Ostatně co Vám brání to vyzkoušet (třeba s jednou koblihou)?
Já to rozhodně neberu podle nějakých představ, ale mám to už dlouhodobě vyzkoušené, že zamrazené pečivo je po rozmrazení dobré pokud se zamrazí v dobrém stavu. Bohužel jsou lidí kteří to nevyzkouší a pouze si představují, že to co bylo zamrazené dobré být nemůže a nejedli by to.
Jednou jsem zmrazila buchty a nebylo to k jídlu. Běžně ale zamrazuji třeba tvarohovou bábovku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.