Nejste přihlášen/a.
čekejte prosím, probíhá přenos dat...
guláš je jedno z mnoha jídel různých variant...stačí změnit 1 surovinu a máte nový recept...to je výhoda vaření...
já můžu říct, že když dělám s děckama guláš na celodenním výletu tak místo vody tam liju kyselku (co teče vedle)...nejdřív jsou jako takové ty "WTF" pohledy a pak mám vydlabanej kotlík ...a cpu tam co dům dál...protlak, gulášovou polívku...co nafasuju
Ano
Podle receptury uvedené v kuchařských normách, podle kterých se vařilo v restauracích, do základního guláše protlak patří. Bez něho, jen s paprikou, ten guláš nikdy nedochutíte správně. Protlak mu dodá jak bych řekla takový říz, ty chuti se propojí. V žádném případě nechutná jako rajská. Základem je hodně cibule, kolik masa, tolik cibule, ale to mi přijde zbytečně moc a nikdy jsem to nedávala.
A potom už se do tohoto základního guláše přidávají různé suroviny, papriky, rajčata, fazole a mnoho jiných, podle chuti, nebo názvu.
Někdo holky, někdo vdolky - ale prozradím vám tajemství Ne každá paprika, která dobře chutná i stejně dobře barví, (zvlášt sladká), takže máte chutově skvělý gulášek s omáčkou barvy UHO. Protlakem se dobarvuje pro lepší vzhled.
Ano
Pretlak je podľa mňa prípustný a konsenzus hľadajte výhradne v chutiach stravníkov a kuchára.
Na tom se nikdo nikdy neshodne. Ani babičky ani vyhlášení kuchaři. Viděla jsem recept, kdy slavný šéfkuchař smažil spoustu cibule a zakončil to vyklopením a přesmažením protlaku. Jednou jsem, ve vlaku zažila hádku 5ti babek, jak se zahuštuje guláš. Nevím, jestli dojely všechny živé, jak divoká to byla diskuze plná vášní. Však vyzkoušejte. Aby škody nebyly příliš veliké, vyzkoušejte na buřt guláši. Ten také pokaždé udělejte jinak. Já třeba miluji v buřtguláši fazole. Konzerva, voda slitá. A pak méně chleba.
Segedýnský guláš, to je totéž. Já dávám protlak a smetanu. Někdo ne, dává papriku. A tu já nemusím.
Ne
Vepřový guláš není pro mě guláš.
Ne
Já rajskou nejím takže by mě ani nenapadlo dávat do guláše protlak. Na druhou stranu dělám perkelt z bůčku do kterého dávám rajčata a smetanu což je pro někoho taky pochybná kombinace. Takže se řídím pravidlem tisíc lidí, tisíc chutí. Každému holt chutná něco jiného a díky bohu jsme ještě nedospěli do stádia, kdy nás bude velký bratr přes kameru v kuchyni špehovat jestli dáváme do hrnce jen to, co tam podle norem patří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.