Nejste přihlášen/a.
Do demižónu, dolít převařenou vodou bublátko a zkusit udělat dobré víno, ostatně z rybízu se dobré víno běžně dělá ovšem k tomu aby bylo opravdu dobré a nebylo cítit myšinou je třeba několikrát stáčet... Pokud by jste toho měla sudy tak nechat jako kvas a pak vypálit...
Ochutnejte to. Rybízová štáva se běžně nechává nakvasit až 24 hodin v teple a pak se z toho dělá sirup. Někomu to chutná a bez toho si to neumí představit. U nás to děláme tak, že to necháme v teple přes noc, ideálně pouze voní kvasem, ale nechutná zkvašeně.
Pokud vám váš zkvašený rybíz bude chutnat, sceďte a udělejte sirup.
Vzniklé kvasinky se varem docela dobře zničí.Tak krátce při nízké teplotě je možné štávu na džem zpracovat.Štávu bych nalil do misky,přidal 1:1 cukr a balíček pektidu(želatinačního přípravku)a v mikrovlnce povařil..Několikrát dúkladně zamíchat.Horký csirup nalít do skleniček zavařit.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.