Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Od kdy dítě může pečené recepty?

Od: matiseli® odpovědí: 14 změna:

Ahoj,

nevíte prosím, od kterého měsíce může dítě cokoli z trouby? Nemyslím nutně sladké recepty... Zkrátka jakékoli pečené jídlo.

Děkuji za odpověď

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


7x

Jestliže je "jakékoli pečené jídlo" příliš tučné, kořeněné, slané, má na něj času dost. Pokud mu nakrájíte k brambůrku kousek kuřecích prsíček bez kůže, pak klidně od doby, kdy přechází na "dospělou" stravu.

 

nomu

3x

Zdravím, děti sice nemám, ale pečené jídlo bych začala dávat ve chvíli, když dítě začne jíst to samé jídlo, co dospělí, takže cca od roka. Předtím je dítě přece jenom (zpravidla) kojené, pak se přechází na příkrmy a cca od roka jí to samé, co dospělí lidé, jenom méně kořeněné. Ale třeba tu ještě poradí zkušená maminka

 

liska5

3x

Vadí smažení!

Co je dobře propečené, je libové, nepřipálené, nesolené, nekořeněné, neohřívané, tak se dá namixovat i půlročnímu dítěti. Ředit event. převař vodou nebo lépe zelenin. vývarem. Kolem roku stejné drobně nakrájet. Jedno /polední/ jídlo takové, jinak ostatní bude kojení /sunar/ a večer kašičku...

jen s tím nesolením nesouhlasím-je třeba přiměřeně i osolit. jinak bodík!

liska5

Kojencům jsem nesolila, nemají na to ještě ledviny. Stačí sodík, co je v mase a zelenině..Na co je zatěžovat?

Ani cukr bych nedávala, na co? Je v ovoci, mléce, po rozložení v bramborách...

 

id

2x

Moc obecný dotaz. Zkuste položit dotaz třeba takto - může 10ti měsíční dítě francouzské brambory? Protože cokoliv z trouby je všehochut. Jestli myslíte pečený bůček, tak odpovím NE.

 


2x

Pečené nemusí znamenat nezdravé. Kuřátko, králík, pozor na přesolování a na koření. Aby byl výsledek štavnatý a ne tvrdý, vysušený.

 


2x

Zrobna včera moje dělal zapečenou brokolic s uzeným a sýrem. Večer dala dcera synkovi (8měs. ) ochutnat a dožadoval se dlašího a dalšího sousta!

To oni se většinou dožadují, což samozřejmě neznamená, že je tím člověk nechá nacpat. Ale taky jsem dávala po lžičce ochutnávat - ona je pak menší potíž s odmítáním neznámého.

No vnouček, to co mu chutná v pohodě sní, když nechutná, tak se to do něj prostě nedostane, asi tak.A snědl skoro polovinu večeře dcery!

 

venyyys

1x
Někdo pečení do roku nedoporučuje, já od devíti měsíců začala podávat i věci z trouby-různé ovocné a zeleninové placičky a sušenky nebo masové karbanátky, jako pojivo jsem používala většinou jen žloutek, občas ale i celé vajíčko. Jediné, co bych nedělala, tak nesolila, nesladila a nekořenila. Jídlo, které jde uvařit (kusy masa, zelenina, příloha) bych vařila, ideálně v páře.

 

floro*

0x
Vaření nebo pečení není v podstatě rozdíl. Od počátku prikrmu se dává vařené, ale není problém po pár týdnech vařených prikrmu dát do zapékací misky s pokličkou zavedené suroviny podlite vodou a pečené v troubě.
liska5

Přesně tak.

 

liska5

0x

Smažené vadí, připálené ...

. Jinak z pečeného masa, taktéž ze zeleniny, brambor, rýže... vybrat pěkné kousky. To bude, jako by se dusilo..

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]