Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Řapíkatý celer- recepty

Od: terezina odpovědí: 8 změna:
Hezký den, nedávno jsem si koupila řapíkatý celer, jelikož jsem ho nikdy neměla, tak jsem ho chtěla ochutnat. Ale samotný mi absolutně nechutná. Znáte nějaké recepty, kde bych ho mohla využít, ale nebyl tam moc cítit?

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Před pár týdny jsem se ptala na něco podobného. Z těch rad pro mě byla nejlepší ta ohledně uložení - do sklenice s vodou. Tak vydržel opravdu dlouho a dorůstal. Mně syrový chutná, tak jsem většinu spotřebovala na chlebu s máslem. I orestovaný je dobrý.

JIstě se zde objeví i další recepty.

 


0x
Dobrý den, dobrá je polévka z řapíkatého celeru, nebo ho dávám do řezanky, také je chutný zapečeným s rajčaty a můžete k tomu přidat i maso, podlit třeba smetanou,dle chuti.

 

72mona

0x

Já ho přidávám do "blivajzu" (rozmanité směsi na pánev, která je pokaždé jiná). S masovými nudličkami (někdy se sójovkou, jindy s rajčatovou majdou) a spoustou zeleniny. Hlavně paprika. A zeleninku orestovat tak akorát, aby ještě křupala. M.

 


0x

Známá ho dává do zeleninového salátu - uvaří 2 druhy čočky, nechá vychladnout, pak do toho dá ten celer, sušená naložená rajčata, pažitku, kukuřici, ochutí to jakýmsi nálevem a není to tak špatné. Chce to trochu experimentovat, je pravdou, že od té doby, co vymýšlí podobná jídla na oběd, viditelně zhubla.

 


0x
Mohu k tomu dodat dotaz, ja moc ho loupete, me to mo nejde.
Škrabkou to většinou nejde. Nejlepší je,když odříznuté tu část, která spojuje řapíky a poté je v půlce rozpůlíte. Pak slupka půjde sloupnout velmi snadno. Čím mladší celer, tím lépe se dá loupat.

 

pb®

0x

Nakrájím na špalíky a povařím, jím většinou k těstovinám, když chci ubrat celkovému pokrmu kalorie. Takže mi nahrazuje část porce třeba u špaget s boloňskou omáčkou, přidávám k thajským nudlím, k lososu s citronovou omáčkou, prostě přidávám k jídlům, kde se vařená zelenina hodí. Buď celer, nebo si k tomu upeču cuketu.

 

liska5

0x

Krájím po opláchnutí ten trs řapíků každý den kousek a na tenké jemné plátky zasyrova. Přidávám pro chut a zdraví do salátů, třeba s červenou řepou, polníčkem a kozím sýrem s kapkou oliv.oleje a balzamikového octa...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]