Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ví někdo proč nemám džem z jahod krásně červený jako z obchodu? Chutově Ok,vydrží roky, ale má takovou nevábnou barvu...že by nějakými barvivy červenal co přidají v konzervárně?
Ano, běžně prodávané džemy se různě dobarvují, třeba extraktem z červené řepy nebo černého rybízu. Někdo to dělá i doma.
Dejte do džemu vařit červenou řepu.
1/ buď půlku řepy nastrouhat nahrubo, v džemu se to rozvaří, pustí barvu a ničemu to nevadí.
2/ nebo tam dát třeba 2 větší kousky řepy, nechat v džemu vyvařit /pustí barvu/, pak vyndat.
Řepa je zdravá. Podobně barvím i domácí kečupy, jsou rudé jak pionýrský šátek. V tom případě řepu nechám a mixuji se vším ostatním. Jaga.
Vždycky můžete použít potravinářské barvivo, které je běžně k dostání.
A konec konců proč zůstat u červené? Džem si můžete udělat klidně i modrý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.