Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na červený džem

Od: martinna® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, ví někdo proč nemám džem z jahod krásně červený jako z obchodu? Chutově Ok,vydrží roky, ale má takovou nevábnou barvu...že by nějakými barvivy červenal co přidají v konzervárně?

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Ano, běžně prodávané džemy se různě dobarvují, třeba extraktem z červené řepy nebo černého rybízu. Někdo to dělá i doma.

 


3x

Dejte do džemu vařit červenou řepu.

1/ buď půlku řepy nastrouhat nahrubo, v džemu se to rozvaří, pustí barvu a ničemu to nevadí.

2/ nebo tam dát třeba 2 větší kousky řepy, nechat v džemu vyvařit /pustí barvu/, pak vyndat.

Řepa je zdravá. Podobně barvím i domácí kečupy, jsou rudé jak pionýrský šátek. V tom případě řepu nechám a mixuji se vším ostatním. Jaga.

 


2x

Opravdoví fajnšmekři hledají právě takovéhle nehezké. I jahodové kompoty, kde jahody jsou spíš šedohnědé, než anilinově červené.

 


1x

Vždycky můžete použít potravinářské barvivo, které je běžně k dostání.

A konec konců proč zůstat u červené? Džem si můžete udělat klidně i modrý.

To je fakt. Jednou jsem marmeládu z bílého rybízu obarvila na modro a když jsem jím pak na vánoce namazala linecké cukroví, skoro to vypadalo, že na mě mrká!

 


1x
Přírodní kompot nebo džem z jahod je do hnědá. Jiná barva je ropná chemie

 

sarka*

1x
Přidávám trochu kys.citronové nebo čerstvý citrón nikdy jsem neměla škaredou barvu,vždy mám červenou,ale používám jahody ze zahrádky

 


0x

Protože na rozdíl od džemu z obchodu není ten Váš vyroben z ropy.

@magdon

vo co de? dyt ropa je 100% přírodní produkt

 


aha,chápu díky oběma

 


0x

To je jako s rajskou omáčkou. Z protlaku je nádherně červěná a z čerstvých rajčat se kuchařka za ni stydí. Je zašedlá, bezbarvá.

 


0x

Nevím, já mám jahodovou marmeládu apod. vždy krásně červenou. Nic dalšího do ní nedávám. Byly ty jahody dost zralé?

Také možná záleží na tom, čemu říkáte nevábná barva.

 

jabraka*

0x

Některé jahody mají dřeň světlou.Některý druh jsou i po rozkrojení červené.Já si snadno obarvím jahodový džem černým rybízem.

JABRAKA

 


0x

Přidáváte kys. citrnovou nebo trošku octa?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]