Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

V babovce jsou citit vejce

Od: onova odpovědí: 4 změna:
Dobry den, dnes jsem pekla tuto nadhernou babovku. Myslim, ze se mi vzhledove moc povedla, akorat s chuti je to horsi. Vevnitr je dokonale propecena, ale hrozne v ni citim vejce. Nevite, co priste s tim? Vzdycky jsem ji delala podle jednoho a toho sameho receptu, tak nevim, kde se ted stala chyba.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Vajíčka dávám tak, že je po jednom rozbíjím do misky a teprve pokud je v pořádku /není cítit, žloutek drží pohromadě, nerozlévá se/, jej po jednom přidávám do pokrmu. Viděla jsem jednou u příbuzné zkazit jedním pukavcem celý kastrol houbové smaženice.

Někdy žloutek drží, ale bílek je takový trošku do světlezelena, vejce je trochu cítit. Nesmrdí, ale není to prostě ono. Takové vejce vyhodím. Takže vždycky po jednom a určitě se nestane chyba.

Měla jste asi vejce starší, nebo nesprávně uložená. Jaga.

Také vejce naložená ve vápně /dělávalo se to dřív/ by mohla ovlivnit nepříjemně chut pečeného.

 


2x

Stará vajíčka? Špatně uskladněná?

 

kt

0x

Cítíte vejce, nebyla vejce zkažená?

 


0x

No tak byla vajíčka zřejmě zkažená. Tak příště dávat pozor na vajíčka.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]