Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uzení klobás na 40°C

Od: clayman® odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
právě udím klobásy v průměru 30mm při 38-40°C.
Máte zkušenost, jak dlouho udit? Můj odhad je cca 7 hodin. Jsem mimo?
Děkuji

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kepler*

2x

V zásadě by to mohlo vyhovovat, je to něco mezi uzením studeným a teplým kouřem. Nejsem na to žádný expert, ale užitečné informace se můžeš dočíst tady: zabijacky.cz/...

 

jm

1x
Jo je to snad 30 let, kdy jsme udili klobásky naposledy. Začalo se ráno, končilo se večer. Dobrých 10 hodin.

 


0x

Nebožtík táta začínával udit brzy ráno a končil až ve večerních hodinách!

Ovšem bývalý ,na něco hooodně chytrý kolega, je měl vyuzené za asi 4 hodiny a byly nejedlé ajk byly vysušené a tvrdé!


Ono je to o teplotě, jak dlouho.

 


Po 7 hodinách na 38-40°C byly klobásy z udírny krásné viz foto, ale stále hodně mokré. Dnes jsem jim dal ještě 7 hodin na 55-58°C s minimem kouře a konečně šustí. Uvnitř stále dost vlhké, ale to už nechám dojít doma.
mate59

Jsou krásně zauzené!Paráda.

witch*
Ty jsou! Ukápla mi slina..

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]