Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zužitkovat den staré řízky? nějaký recept?

Od: ola® odpovědí: 9 změna:

Prosím, co udělat, když z oslavy zůstanou nasmažené řízky? jak je další den zužitkovat, kromě snězení s chlebem, nějaký recept, pro tepelnou úpravu?


 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x
Pokud nejsou strávníci, tak hodit do mrazáku. Tam chvíli bez úhony přečkají.

 


4x

Nevím jak kdo, ale já bych navrhoval je sníst.

10.06.21 12:33

Já taky.

 


3x

Doma bych si nechala 1 až 2 řízky na osobu na snězení s chlebem, případně k nim znovu připravila brambory nebo bramborový salát. Další řízky bych rozdala gratulantům, opět tak v množství 1 až 2 kusy na osobu. V tom případě bych trochu zapřemýšlela, jestli někdo z gratulantů není frfňa a jestli má v pořádku chrup. Tvrdý řízek a bezzubá ústa k sobě moc nejdou . A osobně bych obdarovala i jednu sousedku.

 

stschvojkovice

3x

šup i s trojobalem naložit do octa, jako utopence. lze takto i řízky z ryb.

Nebo sníst klasické řízky - může se odstranit trojobal a udělat ho nový s tím, že se nemusí řízky smažit, jen aby se "udělal" ten trojobal, nebo těstíčko...

 


2x
Strouhanku z řízků sundat, maso nakrájet na kostičky a na základu cibule osmahnout.
Přidat třeba rajčata, kápii, kukuřici, hrášek.
Dle fantazie. Nějaké to koření a můžete též sojovou omáčku...
Nebo Kari koření, nebo rajský protlak.
Zkrátka a dobře, jak to máte rádi.
Ještě česnek, petrželku a dobrota je na světě.
Příloha - rýže nebo čínské nudličky

 


1x
Z rybích řízků se běžně dělají pepřenky takže z řízků by to asi taky nebyl problém.

 


1x

U nís tedy zbývaly málokdy , ale když už, zapékala jsem - pekáček lehce vytřít omastkem nebo jen na dno trochu vody, vyskládat řízky a přidat "co dům dal" - na každý plátek šunky a plátek sýra, dušené houby, krájené papriky... Jako příloha bramborová kaše (nemají moc štávy).

 


1x

Nejlepší bude, když je sníte třeba se salátem, místo toho chleba. Já teda chléb k řízkům nejím nikdy, byla bych tlustá. Dříve se to tak dělalo, když je jelo na dlouhý výlet a tak se nasmažily řízky, mezi dva chleby, aby to hodně zasytilo. Ale ani tenkrát jsem ten chleba nejedla. Stačil bohatě ten "trojobal". To bych Vám poradila já. Maso už je jednou tepelně upravené a když ho budete znova nějak "mordovat", tak už to nebude dobré. K jídlu to bude, ale proč si kazit řízek.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]