Dobrý den, dělala jsem sirup ze smrkových výhonků. Ačkoliv jsem lahev vydesinfikovala alkoholem, začal mně trochu kvasit. Teď jsem ho stočila s dala do lahviček. Přemýšlím, zda pomůže když ho o zavařím, zda tím varem zabiju ty kvasinky, nebo to mám radši ihned zkonzumovat.
Pokud sirup přivedete do varu a krátce převaříte můžete ho uchovat v zavařovacích sklenicích bez problémů. Doporučuji obyčejné zavařovací sklenice než lahve. Mají lepší těsnění. Pro konzumaci si ho pak můžete přelít do lahve...
Asi jste šetřila cukrem. Cukr je konzervant a pokud je ho v roztoku přes 20% rozkvasit ho je velmi těžké. Protože taková cukernatost kvasinky likviduje. Teď máte dvě cesty, buď to pasterovat přes 80°C nebo naředit, nechat nechat vykvasit a kvas vypálit. Mohla by z toho být zajímavá pálenka
jana83*
Paráda! Děkuji za odpověď, aspoň konečně vím, kde jsem udělala chybu a druhá várka bude v pořádku.
Do bylinných sirupů přidávám cca 2% kyseliny askorbové a následně je zavařím při 80°C/20 min. Bez kyseliny se mnohou množit bakterie i po zavaření. Cukr dávám jen 40%, aby se moc "nezředil" ten základní bylinný výluh.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.