Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kvašení sirupu, sterilizace

Od: jana83* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, dělala jsem sirup ze smrkových výhonků. Ačkoliv jsem lahev vydesinfikovala alkoholem, začal mně trochu kvasit. Teď jsem ho stočila s dala do lahviček. Přemýšlím, zda pomůže když ho o zavařím, zda tím varem zabiju ty kvasinky, nebo to mám radši ihned zkonzumovat.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Pokud sirup přivedete do varu a krátce převaříte můžete ho uchovat v zavařovacích sklenicích bez problémů. Doporučuji obyčejné zavařovací sklenice než lahve. Mají lepší těsnění. Pro konzumaci si ho pak můžete přelít do lahve...

 


2x
Asi jste šetřila cukrem. Cukr je konzervant a pokud je ho v roztoku přes 20% rozkvasit ho je velmi těžké. Protože taková cukernatost kvasinky likviduje. Teď máte dvě cesty, buď to pasterovat přes 80°C nebo naředit, nechat nechat vykvasit a kvas vypálit. Mohla by z toho být zajímavá pálenka
jana83*

Paráda! Děkuji za odpověď, aspoň konečně vím, kde jsem udělala chybu a druhá várka bude v pořádku.

 

veronica

0x

Do bylinných sirupů přidávám cca 2% kyseliny askorbové a následně je zavařím při 80°C/20 min. Bez kyseliny se mnohou množit bakterie i po zavaření. Cukr dávám jen 40%, aby se moc "nezředil" ten základní bylinný výluh.

 


0x
Pěkný den,chce to kyselinu citronovou a zavařit. Pak Vám neskvasi. Takhle teď piju sirup ještě z minulého roku.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]