Nejste přihlášen/a.
Zdravím,sladidla jsou hnusná chemie,zkuste stévii prodává se i v malých tabletkách a nemá pachut jako třeba sacharin. Moje maminka byla diabetik a lékařka jí narovinu řekla,že když jí nechutná hořký čaj,tak si ho má radši přisladit nepatrně cukrem,než sladidlem. Ne často,pochopitelně.
A stevie v tbl je co? To je taky chemiea navíc je to hnusné sladidlo, nechutnécelou krabičku jsem vyhodil,ještě horší chut než samotný urololgický čaj neb Salvat čaj!
Ano,stevie je nahorkla,snesu ji jen do kafe,tam to necitim,vubec nechapu ty,kdo tvrdi,ze je bez chuti!
Pokud není člověk cukrovkář, tak nevidím důvod proč by zdravý člověk měl používat umělá sladidla. Pro diabetiky známá doktorka radí používat Stevii. Já používám Březový cukr, když už si něco potřebuji osladit.
Sirupy nejsou umělá sladidla
Uměliny typu Aspartam jsou docela svinstva, pokud nejsi diabetik tak to je nesmysl.
Cukr jed - pokud toho nesníš půl kila denně tak v pohodě.. Podobně je jed prakticky cokoliv
náhradní sladidla typu med, třtinový, ty různý sirupy - proč ne..
Zdravím. Auto jede na benzín, člověk na cukr. Bez cukru člověk nemůže žít, at už jde o fruktózu, sacharózu či glukózu, které jsou obsažené v našich potravinách (ovoce, zelenina, luštěniny, maso... + vyrobené pečivo). Je ale nutné hlídat schopnost našeho organismu (slinivky) ten přijatý cukr zpracovat a "správně" využít (zdravý člověk x cukrovkář). Nezdravý je ale "samotný" cukr, tzv. "rychlý" cukr, i když je přírodní, ten je navíc a tělo ho nepotřebuje (pochutiny). Umělá sladidla jsou chemické výrobky dodávající a zvýrazňující sladkou chut, nejsou tak objemná jako cukr a hlavně (při poměru množství x sladivost) vyjdou výhodněji. Proto je výrobci rádi používají, dnes prakticky do všeho. Moje mamka (nemá cukrovku a miluje sladké) začala mít velké problémy se zrakem, a po všech vyšetřeních nás na "očním" varovali před výrobky se všemi druhy umělých sladidel (to jsou ty levné čokolády, limonády, sušenky, dortíky, bonbóny...), že obsahují aspartamy, které narušují oční sítnici a končí slepotou. Nelze to už zvrátit, jen nepřijímáním dalších aspartamů = umělých sladidel, lze proces degradace neurychlovat. Po této zkušenosti bych vás varovala před všemi umělými (chemickými) sladidly. Ida
Když mi zjistili zvýšený cukr, zkoušel jsem stévii, ale je to takjový humus, že jsem raději pil vše hořké. Dnes si dávám do čaje jednu kostičku cukru místo dřívějších 4 a je to docela lahodné. Nejhorší bylo si zvyknout na neslazenou limonádu. Tak jsem si ji začal ředit tak, až byla lahodnější čistá bublinková voda.
No, ze zvědavosti jsem si pořídila ty vychvalované Flavdrops. A musím říct, hnus neskutečný :D
Jako sladidlo tam dávají sukralózu, která má sice menší pachut než jiná sladidla, ale já to pořád nemůžu překousnout. Je to fakt hnus a ten ocas tam cítím, at to dám kdekoliv. Takže za mně- raději méně klasického cukru, než do sebe po kilech cpát uměliny, které mi ani nechutnají jen proto, že je to in. Nakonec jsem kapky darovala kamarádce.
Pro zdravého člověka, ne-diabetika, určitě normální cukr, med, třtinový práškový cukr je také chutově dobrý, javorový sirup (kanadské národní sladidlo). Nic umělého.
Neni, je to jen rozežranost (cpát se dortama) a lenost (ty dorty vyběhat). Tak trochu zázračná pilulka na hubnutí kdy sežereš půl prasete, zapiješ deseti pivama, dáš si tabletku a nepřibereš
Moc to nechápu, protože umělý sladidla jsou vyloženě hnusný, tak proč vyrábět hnusný dort..
Jaký smysl má jíst cukr, pokud nechcete dodat energii?
Zvrácená doba 90% lidí je závislých at už na systému dávkách a nebo fyzických látkách:-
Já si kápnu tu čekanku, nebo si nakrájím do toho datle, když si udělám třeba ovesnou kaši. Myslím na chut, ne na energii. Té je v tom obecně dost. O rafinovaný cukr taky nestojím. Ten ani na ovocné knedle.
Z hlediska chemika není cukr jako cukr.Pro výrobu energie můžeme využít z přírodních cukrů především sacharozu.Je obsažena v řepě,ale i ve třtině,v malém množství i v dalších rostlinách.Sacharozu nelze využít k výrobě energie přímo,musí se v těle rozštěpit na polovinu.Tedy jeden cukr glukozu a druhý . fruktozu.K tomu je určena řada fermentů a dalších tělesných produktů.Do této řady patří ovšem i škroboviny,ty se štěpí na jednoduché cukry ještě hůř.Pak tu máme různé typy jednoduchých cukrů,jako z ovoce glukoza,fruktoza.a z mléka laktoza,ze sladu maltoza,a řada dalších už zmíněných cukrů ze štáv některých stromů,javoru břízy a dalších.mimo to existují jiné sloučeniny i z oblasti přírodních složekkteré cukry neobsahují, vyznačují se včak vysokou sladivostí,.Ty jsou pak využívány jako náhradní sladidla tam,kde cukry vadí.
JABRAKA
Můj názor je, že v dnešní době lidé strašně blbnou. Cukr a sůl, obojí škodí. Samozřejmě že škodí, když se to přehání. A víte co je nejhorší? Že spousta lidí, kteří se bojí sladit přiměřeně obyčejným cukrem, jsou na tom nakonec mnohem hůř, protože si myslí, že když budou sladit třeba agávovým sirupem, že to je zdraví prospěšné a nalijí si toho sirupu mnohem víc, než je "zdrávo". To samé je s tou všelijakou solí. Himalájská růžová sůl, je pořád sůl, akorát že je desetkrát dražšší než obyčejná, a tak dál. Nic se nemá přehánět. Výjimkou v těch solích, je sůl černá, Kala Namak. Ta má totiž specifickou vůni a mám ji ráda kvůli té vůni a chuti. Ale vím, že je to prostě sůl a že s ní budu zacházet jako se solí. Takže já klidně používám obyčejný cukr. Ale nejsem nemocná, nemám cukrovku. Ale podle imne ty sirupy ve větším množství, tomu "cukrovkáři" určitě neprospějí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.