Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bramborové knedlíky z červených brambor?

Od: hankas® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, Bramborové knedlíky z červených brambor? Máte někdo zkušenost?

Děkuji.

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


9x

Červená slupka tj obyčejné brambory nebo batáty? Pokud jsou to klasické brambory a mají jen červenou slupku pak na nich není nic zvláštního a není důvod otálet s knedlíky. Existuje samozřejmě více odrůd, ale nebál bych se žádné.


doplněno 06.05.21 15:23:

My to tak neprožíváme. Když jsou brambory méně vhodné přidám trochu více mouky ve výsledku to skoro nepoznáme. Jestli nezní otázka, zda budou díky červeným bramborám echt exkluzivní, pak směle do toho.


Mají červenou slupku a používají se převážně na bramborový salát,ale bramborové knedlíky jsem z nich ještě nezkoušela.

makk

Červené brambory (tedy žluté s červenou slupkou) používáme běžně na vše, tedy i na ty knedlíky. Ono takových brambor je více odrůd, takže pouhé "červená" moc neřekne, ale podle mojí zkušenosti jsou to takové univerzální. Jednak narostou poměrně brzo, ale dají se i velmi dobře skladovat a ty co mám já bych odhadoval na varný typ B. Na knedlíky je ideální varný typ C, ale z B to jde taky.


Tak já nevím,zda je to B nebo C, mám brambory domácí.

 


7x

Dávám přednost červeným bramborám, uvnitř jsou krásně žluté. Červená je jenom ta slupka a tu oloupete a uvařené brambory jsou pod slupkou jenom na povrchu lehce růžové, a ničemu to nevadí.

06.05.21 19:47

Děkuji .

 


1x

Červené brambory jsou uvnitř krásně žlutoučké, jenom ta vrchní slupka je cihlově červená. A tu přece oloupete.

Takže následně těsto z nich je barevně velmi pěkné, žlutoučké, jako by tam bylo několik žloutků. Jsou daleko lepší, než normální brambory, které občas mají uvnitř barvu vybledlou, vyrudlou a bělavou.

Za mě jsou červené brambory do bramborových knedlíků to nejlepší řešení. Tak s chutí do toho! Jaga.


Já z červených brambor vařím,ale bramborové knedlíky jsem z nich nikdy nedělala,proto se ptám.

 

liska5

0x

U bramborových i chlupatých knedlíků nikdy druh brambor neřeším.


Jednou jsem strouhala vařené brambory na bramborové knedlíky a těsto se táhlo jako žvýkačka.

liska5

Varné typy : A -salátové ( tuhé, máslové), B- klasické přílohové, C- rozpadavé na kaše a těsta

Co jsem kupovala červené, tak měly označení A/B, čili něco mezi.

Jinak bramborové těsto čím déle stojí, tím více vlhne. Tak hned tvarovat knedle, nebo bude potřeba přidat mouku a už to nebude ono.

 

nikd*

0x

Já jsem si červené brambory vypěstoval sám a byly stejné jako ty normání.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]