Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak udělat dobré vdolečky?

Od: 0okok odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

minulý týden jsem dělala bavorské vdolečky, smažené v oleji. Vykynuly jenom trochu a při smažení se mi nafoukly jenom trošičku.Byly trochu tvrdé. Čím to může být? Že by byly špatné kvasnice, nebo nebylo moc teplo v pokoji? Jak je děláte vy?
Děkuji.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Vdolečky dělám s vařenými bramborami. Podle babiččina receptu.

1 kg polohrubé mouky, 16-18 dkg cukru, 1 vejce, citrónová kůra, špetka soli, 3 dkg droždí, trochu mléka, asi 4 vařené brambory nastrouhat najemno.

Vypracovat tuhé těsto, nechat vykynout, udělat vdolečky, ještě chvíli odležet a zvolna smažit. Navrch domácí švestková povidla či vlastní marmeládu, rozdělaný tvaroh, šlehačku - co má kdo rád.

Pozor ale, tohle je vyzkoušený recept od mé babičky, narozené 1900. Měla velikou rodinu, dělala proto všeho hojnost.

Recept jsem si upravila - vydělila třemi - tedy 33 dkg mouky, 6 dkg cukru...atd. A z té třetinové dávky bylo celkem 20 vdolků. Myslím, že Vám to taky bude stačit. Z toho kila mouky byste to asi jedli ještě na Dušičky. Jaga.

U nás by ještě pochybělo

 

maylin*

1x
Já je dělám podle tohoto receptu
polohrubá mouka 230 g,rozpuštěné máslo 1 lžíce,cukr 3 lžíce,vejce,mléko 120 ml,droždí 20 g,kůra z citronu,špetka soli

tvaroh 150 g
mascarpone 200 g
vanilkový cukr

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]