Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí koblihy

Od: tesi odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, včera jsem poprvé dělala koblihy- podle klasického receptu, ale jsou hrozně mastné. Zkoušela jsem je otírat ubrouskem, ale ani to nepomohlo. Jak je smažíte vy, aby byly jako z pekárny?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

schr

6x

Přidejte do těsta tak asi jednu lžíci rumu. Koblihy při smažení nebudou tolik sát tuk. Když se koblihy smaží v tuku, tak prostě úplně suché být nemůžou a ani by nebyly dobré. Ale napoprvé je máte pěkné.

 

veronica

2x

Chtělo by to friták, aby plavaly. Pokud jsou moc rozdílné teploty na povrchu koblihy, dochází k nacucání oleje.

 

ben®

1x

Dobrý den, mamka, když dělala koblihy, tak je vyndávala z oleje za pomocí dvou vidliček a každou nechala nad nádobou déle odkapat - a to bylo vše. Myslím si, že správná kobliha má být mastná a ty Vaše vypadají suprově (lepší, než ty oschlé z obchodu, resp. ty balené). Zdravím!


doplněno 16.04.21 08:12:

tesi - berte to jako správnou vlastnost koblih (asi jako, že cukr je sladký sůl je slaná) .

tesi

Aha, děkuji. To máte pravdu, lepší než ty suché, okoralé z obchodu. Na fotce to teda moc vidět není, ale mastné po ochutnání jsou dost.

 

tesi

0x
Dnes jsem je dělala zase, vyvedli se a taky byly hned pryč

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]