Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zahustit zakysanou smetanu?

Od: lidskriskiva odpovědí: 7 změna:
Dobrý den. Dělám takový dortik. Korpus, puding a zakysaná smetana s cukrem + ovoce. Co prosím dělat, abych měla zakysanou smetanu trosku hustější? Mám jí moc řídkou. Prosím o nějakou vychytávku, děkuji.

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

futra

2x

Nevím co by pomohlo ,možná trocha tvarohu.Jinak kupuji tučnou zakysanku ,ta je hustější.

 


1x

Ano, nebývá moc hustá a tak se na takové krémy používá spíše maskarpone a ten se může trochu naředit zakysanou smetanou. Co to máte za recept? Jedna vrstva pudingu, plát korpusu a druhá vstva má být jenom ta zakysaná smetana? Tak jestli ano, tak asi jedině použít plátkovou, nebo práškovou želatinu, tu napřed připravit podle návodu a pak zamíchat do té smetany. Ale budete muset čekat, než ta želatina smetanu ztuží. To je jediné, co mne tak napadlo.

 


0x

Neumím si to Vaše představit, ale když se mně zdá něco řídké, přidávám strouhaný kokos.

 


0x

Smíchat s bílým jogurtem, ten bývá hustší.

 


0x

To není normální, aby zakysaná smetana byla řídká.
Já ji mám hustou
Co do řídké?
Piškoty, kokos, ořechy, kakao...

 


0x

Dělávám, do zakysané vmíchám našlehanou šlehačku se ztužovačem. Ale nikdy to nebudeš mít, jako krém. Vždycky to bude řidší. Udělat z nouze ctnost, poháry?

 


0x

Dávám piškotky. Buď jimi vyložím formu, nebo je rozložím na dno. Pokud používám kompotované ovoce, tak je dávám i pod to ovoce, většinou (nenechávám ho okapávat).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]