Nejste přihlášen/a.
Nezapomente, že s kynutým těstem se zachází jako s miminkem, nesmí nastydnout a nesmí se s ním bouchnout.
Vychytávka pro super nadýchaný výrobek (mazanec, vánočka, buchty):
Udělat nejdříve těsto bez tuku z poloviny až 2/3 mouky a poloviny cukru, dávka soli již může být celá. Nechat nakynout, pak přidat tuk, zbytek mouky a cukru, opět promíchat a udělat finální těsto.
cesto na vianocku nechavam kysnut 2 hodiny.
takze ked ju chcem nadychanu, urobim cesto bez oleja z 1/2 muky, necham kysnut 1 hod., potom pridam zbytok a necham kysnut dalsiu hodinu alebo sa uz nedava kysnut?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.