Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nadýchané povidlové buchty

Od: hankapimi® odpovědí: 11 změna:

Milé rádkyně, přeji pěkný den. Chtěla bych vyzkoušet jiný recept, než mám, na nadýchané povidlové buchty a tak se ptám, jak je děláte vy? Děkuji za váš čas a zkušenosti.

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


12x

doplněno 20.03.21 15:33: Toto jsou peříčkové
1 hrnek teplého mléka
1 droždí
6 lžic rozehřátého másla
6 lžíc cukr krystal
3 žloutky
Citrónová kůra
3 hrnky polohrubé mouky
Špetka soli
----
Nechám vzejít kvásek a posléze všechny suroviny nechám propracovat v robotu.
Těsto kyne cca dvě hodinky pod utěrkou v mise.
Lžící vyndavám přibližně stejně velké kousky.
Z těch udělám kuličky, které nechám ještě asi půl hodiny kynout.
Z nich vypracuji placičky, do kterých vkládám různé náplně.
Pečlivě je zabalím a dávám do pekáče.
Aby se k sobě nelepily, po stranách je pomažu rozpuštěným máslem.
Potom ještě nechat pod utěrkou opět kynout.
Opět zase cca půl, až hodinku.
Čím déle kynuté těsto kyne, tím je lepší.
Kvasnice stále pracují.
A šup s nimi do rozehřátého trouby.
170 st., cca 20 minut.
Dobrou chut

wamp, děkuji za vyzkoušený podrobný recept a držte mi palce, at se mi povedou povidlové buchty jako peříčko a přeji pěkný den...

Rádo se stalo a potom dejte vědět,
jak dopadly

 


1x

To kouzlo spočívá v dobrých kvasnicích a dobrém vykynutí. Buchty před vložením do trouby hodně pomastit roztaveným máslem


Kouzlo dobrý...Já chtěla spíš vyzkoušený recept...

liska5

Já mažu jen zboku, aby rostly. Tuk by je mohl zbrzdit.


Líska5, děkuji za poznámku, pěkný večer.

 

maylin*

0x
150 g máslo (40 si nechávám g na potírání)
1 špetka soli
200 ml ohřátého mléka
3 žloutky
půlka čerstvého droždí
troška citronové kůry
500 g mouky (dávám 250g hladké, 250g polohrubé)
120 g cukru krupice
přidávám i lžíci rumu
Náppň pak klasicky 400g povidel, troška rumu a 3 lžičky skořice

Maylin, děkuji za váš recept a přeji pěkný den.


Wamp, konečně jsem se dostala k povidlovým buchtám podle receptu, povedly se výborně a moc chutnaly. Ještě jednou díky za recept. A příště vyzkouším buchty podle Maylin, také díky za recept. Přeji pěkný den.

Děkuji za pochvalu.
Mám radost, že se vám povedly

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]