Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem milovníkům těstovin,
s čím máte těstoviny nejradši? Miluju těstoviny a ráda se inspiruju
S těstovinami máme rádi MAMINČINO KUŘE. Kuře běžně upéci na másle, na špeku, ochucené gril. kořením.
Těstoviny uvařit al dente. Přidat k nim směs: na sádle podušenou cibuli, houby a na kousky nakrájená drůbeží játra. /Vepřová nebo hovězí jsou tvrdá. / Vše orestovat, přidat k těstovinám, promíchat. Na talíř hromádku, k tomu kuřecí stehno a polít výpekem. Je to všechno dohromady velká dobrota. Jaga.
Zdravíčko.
Nejraději mám špagety Adriana s hříbky a anglickou slaninou, zalité smetanou.
Trocha červené kápie a samozřejmě hodně cibule na základ.
Koření = Tymián a Bazalka.
Před nějakými 40 lety kolínka + konzerva "vepřové maso ve vlastní štávě". Kolínka zůstala prakticky stejná, ale konzervy, které se dneska pod tímhle názvem prodávají nejsou k žrádlu .
Doporučuji Vepřovku z Pochvalova. Sice dražší, ale každý chválí. Já objednávám a potom rozdávám.
(jasně, vše z doby kom. totality bylo skvělý (a dneska je blbý)... - já si velmi dobře pamatuju, jak sme v době reálného socializmu v rámci čundrů (což jaksi z principu vylučovalo přílišnou kulinářskou náročnost) vyhodnotili jako prakticky NEŽRATELNOU konzervu taky s něčim "ve vlastní štávě" (snad selský maso, nebo jak se ta sračka menovala); některý konzervy se jíst daly, samozřejmě ve srovnání s běžnou domácí stravou byly HNUSNÝ všechny (snad tak s výjimkou pražský šunky nebo frankfurtskejch párků - obojí patřilo ke konzervovýmu avůbec potravinářskýmu luxusu, i cenou), ale podobně jistě dopadaj i dnešní konzervovaný výrobky, to není nic zvláštního;
kombinace kolínka + maso v konzervě je mi podezřelá, to bych si z regálu radši vůbec nebral (jak vidno, vlastní hloupostí sme se připravili na čundry tak o třetinu jakžkakž poživatelnejch konzerv..., jedna bylo něco, co se snad menovalo tokáň a bylo to maso s (oddělenou - to vše v konzervě) rejží, a pak snad nějaký játra, kdyžtak dejme tomu ten legendární slavnej lanšmít (taky nic tak úžasnýho), ale ten moc vhodnej nebyl, v konzervě se blbě ohříval a s ešusama sme se na kratší "konzervový" čundry netahali);
ale celý tohle podvlákno je naprosto off topic, jen sem si halt (hloupě) neodpustil reagovat s použitim vlastní zkušenosti na ty věčný oslavný tirády na úžasný časy bejvalýho režimu (kterej byl přitom zkurvenej i po tý konzumně materiální stránce, však hlavně proto ho s nadšenim posílala a nakonec (když doba přezrála) poslala do prdele i masa tupejch českejch maloměštáčků, kterejm ta totalia zas tak moc nevadila...))
Na uvařené těstoviny dám smažená vajíčka, postrouhám sýrem, posypu pažitkou, případně pokapu kečupem.
Vrchol kulinarskeho umeni je hodit do YumYum pulku srpecku tavenyho syra a nechat rozpustit. A kdyz se chci rozsoupnout, tak treba nakajet zampion
to jako ten žampion je polosyrovej (a neslanej)?, nebo se stačí (dík tenoučkym plátečkům?) uvařit a nasolit?
(mimochodem, co se instantních nudlí tejče, vymyslel sem jinej zlepšovák - dám o trošku víc vody než by bylo třeba, sleju jí, a mám coby teplej nápoj k nudlim; ale zásadně používám jen zeleninový, nebo houbový příchutě, ostatní se mi zdaj hnusnější;
a eště mimochodem - instantní nudle se daj jíst i neudělaný, syrový, je ale dobrý zjistit, který takhle chutnaj líp (některý moc ne), spíš bych to zkoušel s pravejma asijskejma (pytlík s příchutí nevyhazovat, využít jinak (-: - ochucení rejže, polívky, nebo ten jednoduchej teplej polívko-nápoj (dá je do něj dát i vajíčko a je z toho bujón)...))
Jo, tim krupavym syrovym smotkem nudli sme na Korsice nahrazovali chleba. S rybickama v tomatu to byla vyhlasena pochoutka.
Ty nudle se dají jíst i "samotné", bez vody. Nechám nudle odstát v horké slané vodě bez příchutí, pak se voda sleje a na nudle vysypu pytlíčky, promíchám a takhle to sním. Takhle to baštil už můj táta, já se to naučil od něj. Takhle samotné jsou podle mě nejlepší Mi Kim Chi.
Jen ten zelený hnus tam nedávám.
V Normě prodávali (netuším proč už skončily) výborné těstoviny Villa Gusto.
Těstoviny s mnoha doplňky - pro občasné domácí kutily nejjednodušší sypané sýrem a s kečupem, pro kuchařinky boloňské špagety, nebo kolínka nebo makaróny apod. s hovězím a omáčkou, nebo tradiční české (italové si mohou ukroutit hlavu údivem) nudle s mákem, atd. Těstovinový salát ze studených nedojedených těstovin, atd.
A samozřejmě nudličky a hlavně písmenka (oblíbené u dětí) v polévce.
nejradši mám zapejkaný,
ale coby tip, s čim se můžou udělat, se zvlášt u nějakejch plněnejch taštiček (typ ravioli, tortellini) nabízí zalití kyselym pseudojogurtem, kysanou smetanou, kefírem, podmáslím apod. - ovšem nepoužitelné pro lidi, co mají (podivnej) pocit, že se z podobnejch kysanejch výrobků zeblejou nebo poserou...
(pseudojogurt = doma dělanej jogurt, kyselosti se dosáhne použitim vsádky po už opakovaný výrobě z původního v krámu koupenýho produktu (pointa je v tom, že do čistý kultury se samovolně dostává čím dál víc běžnejch divokejch kyselejch kvasinek) + prodloužením doby dělání (tj. ohřevu); případně lze místo jogurtu pro výrobu použít kefír apod., ale i tak by zvýšení kyselosti chtělo spíš opakovanou než první originální vsádku; samozřejmě by zalejvka měla bejt spíš hustší (v tomhle ohledu příliš dlouhý opakovaný používání vsádky zas škodí, taky je rozdíl použít polotučný, nebo tučný mlíko), a ano, kyselost se dá dosáhnout i octem, to je trapný, ale v nouzi použitený)
a další opět minimalistickej tip jsou špagety s kouskama nakrájenejch syrovejch rajčat a spoustou nastrouhanýho sejra
a eště polominimalistickej tip - takový ty plochý nudle (třeba rejžový, ty sou snad nejoptimálnější) + kolečka pórku, po uvaření a slití eště chvilku obdělat na oleji, asi lepší na chvilku přiklopit těsnou pokličkou (není to pochopitelně exkluzivní jídlo, ale nebejt toho krájení pórku, dost výhodný dle poměru složitost, pracnost / poživatelnost);
eště jednodušší, opět minimalistická varianta - zelený špenátový nudle + parmazán (+ kousky syrovejch rajčat)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.