Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co mám dělat s tímto masem

Od: pansvacinka® odpovědí: 28 změna:

Dostal jsem něco přes kilo takovéhohle masa. Je to v igelitu a dá se to rovnou (po rozbalení) žvýkat. Jenže mě to zůstává mezi zubama a plivu to. Jakým způsobem tohleto maso jíte, taky to prostě jenom žvejkáte?


 

 

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


18x

To je sušená šunka, krájí se na nářezáku na velmi tenké plátky, až průsvitné. Je to vlastně uzenina,

takže tepelně neupravovat, pak bude ještě kousavější. Velká dobrota

tutto-italiano.cz/...

Gumídek...rádo se stalo

 

idanova*

8x

Zdravím. A nebo to můžete odeslat na moji adresu. Toto jsou moje nejoblíbenější bonbóny. Ida

To vás obdivuju, jendou jsem to dostala a musela rozdat, nechutnalo ani trochu

 


4x

Je to skoro stejné, jako Schwardswaldská šunka, šunka za studena uzená a nejblíž to má ke španělské šunce Serano. Takže obvykle se opravdu jí za studena, nakrájená na velmi tenké až průsvitné plátky.

 

sisin

4x

Tahle úprava masa mě vůbec nechutná.

Též již vzpomínaná schw. šunka.

Na zkoušku jsem ji koupila v akci, připadá mi to syrové.

Vyřešila jsem to opečením na pánvičce, byly to tedy ty plátky a jako hemenex je to vynikající, nebo pod míchaná vajíčka na cibulce. Nebojte se toho.

Také bude dobré do zapečených těstovin /šunkofleků/. Nebo nudličky opéci, třeba i s pórkem a zamíchat do bramborů, jako přílohu.

Dělejte s tím jako s uzeným, nebo anglickou.

Pokrájet na proužky a opéci s cibulkovými kolečky na bramborové knedlíky. Také jestli můžete vločkovou kaši na slano /ovesná/, tak opět opéci na nudličky s cibulkou na sádle a polít tu kaši. Možná se někdo ušklíbne, ale řeknu Vám, že to je vítaná změna a je to rychlé. Stačí i takovéto jednoduché jídlo. Nějaký salátek k tomu /třeba kvašená zelenina - kimči/.

Větší množství pokrájet na kousky, jednotlivě zabalit a dát do mrazáku, a postupně podle potřeby vytahovat.

sisin

Ještě doplním, nejdříve dejte dělat cibulku, až teprve když je v půlce osmažená, tak nechte překulit tu uzeninku, moc nepotřebuje. Je to už půl roku, tak snad si to pamatuji dobře.

připadá připadá. Aby nepřipadalo. Ono to totiž je syrové. Obalí se to v soli a pak se to (někdy celé roky) suší v průvanu v jeskyních. Proto je to tak drahé.
sisin

Jsem sýrová, to si tedy raději pochutnám na dvouletém sýru.

Nejdražší sýry se dělají stejně taky se osolí po vrchu případně omývají slanou vodou aby sůl bránila vzniku plísní a pak se suší aby z nich odešla voda. Proto třeba v parmazánu v těch nejstarších cítíte jak sůl křupe mezi zuby a čím starší je, tím je slanější.

Tak takový přístup je tedy dle mne barbarství. To je jako byste láhev velmi kvalitního červéného a udělal z něj svařák.Nebo z pravé hovězí svíčkové třeba guláš (i když ten guáš by asi nebylo takové barbarství!

 

 


2x

@pansvacinka - problémem je ten "nářezák", kterým nedisponuji
Udělejte "smutný voči" v řeznictví, myslím, že najdete takové, kde vás neodmítnou.


@jedubabicka - taky řešení a ještě bych mohl pokecnout s řeznicema ..

 


2x

Rozumím vám. Tohle, na průsvitno nakrájené, přivezli mladí ze světa. Nemohla jsem to, vrátila jim to. Asi to chce hodně dobrý chrup.

 


2x

No, tak ono je to také o kvalitě toho sušení. Oni to také totiž urychlují všelijakými solemi kvůli ceně a pak to maso není dobré. Ale zase by nemělo být tak drahé. Pokud Vám to zůstává mezi zuby a nejde to kousat, tak raději tepelnou úpravu.

 


0x

My si takové maso kupodivu tepelně upravíme.

Kolik lidí to žvýká zasudena a proč mi schválně napište pod komentář.


doplněno 15.02.21 10:02:

Marecek... tak jsem zase o něco chytřejší. Díky za odkaz

Nakrájíme to normálním ostrým nožem na slabounké plátky. A žvýkáme pěkně za studena protože prostě nám to chutná jiný důvod to u nás nemá, než chut
anonymni357

Zastudena to syrove,nalozene,susene nebo ve studenem kouri uzene maso jedi skoro vsichni.Je to pro ten ucel vyrobeno.Uvarit si to samozrejme muzes,proti gustu...

 


Tak moc dík všem za odpovědi, problémem je ten "nářezák", kterým nedisponuji. Šunkofleky mám rád, tak asi to nadrobno pokrájím a půjde to do šunkofleků nebo tak. Ještě se podívám na to video. Dík.

Nabruš si pořádnej nůž, aby byl hodně ostrej a zkus ty plátky co nejtenčí, jak tu padlo. Mělo by to jít i bez nářezáku.

Já maso nemusím skoro vůbec, ale tahle věc, když je na pizze, tak si i dám zrovna o víkendu jsem dělala vlastní těsto + sugo + mozzarella + 6-8 minut v troubě na co nejvyšší teplotu, mňam. Jo a taky k tomuhle jde dobře rukola Zkuste

lidus*

Také jsem jednou kus dostala, nikomu to nechutnalo a tak jsem to pomlela na masovém mlýnku a udělala zapečené brambory. Takle se to nevyhodilo ale sestra trpěla když jsem ji to řekla, pro její rodinu je to luxus.


lidus: dobrej nápad s mlejnkem. Pak jak tu někdo nahoře radil, že to jsou "bonbóny", fakt to funguje - nakrájené na kostičky asi 1 cm to lze tak zbaštit bez námahy. Ale už to nesmí bejt proužky, to je pak problém.

 

ludvikpokuta

0x
Mam 4 platki masa hci to udelat nastavje a mam ktomu konzervu masem a fazoli muru udelat stavu

Mam 4 platki masa hci to udelat nastavje a mam ktomu konzervu masem a fazoli muru udelat stavu

Mám 4 plátky masa a chci to udělat na štávě a mám k tomu konzervu s masem a fazolemi ... můžu udělat štávu.

Ludvíku, Ty radši nedělej nic.

Jen jsem si nasadila brouka do hlavy: Psal to někdo

1/ úmyslně, pro jakési myšlené pobavení /spíš poněkud trapné/

2/ nebo opravdu někdo běžně a beze studu používá "takovíto češtyn"? Jaga.

Dle mého za 2/ je správně.

A nebo je to nedoučený cizinec.

asd1

Moc tče Opráski a Zmikunda

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]