Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Shnilá řepa

Od: maylin* odpovědí: 5 změna:
V garáži už mám asi tři týdny řepu, kterou jsem zapomněla spotřebovat. Už je dost měkká, myslíte, že by se dala ještě použít? Samozřejmě do salátu už jí dávat nebudu, ale třeba do polévky

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Tak je shnilá, nebo jenom měkká? Předpokládám, že mluvíte o červené řepě. Pokud je měkká, tak je to tím, že se z ní odpařila voda. Pokud nemá známky hniloby, tak ji dejte do čisté vody a nechte ji do druhého nasáknout vodu. Pak ji klidně uvařte třeba i na ten salát. Já teda červenou řepu vařím vždycky, i do salátu. Zrovna červená řepa syrová, není dobrá. Ale nevím, jak dalece máte tu řepu změklou, tak to nechám na Vašem odhadu.

 

liska5

1x

Jestli je jen scvrklá, zabalte ji na pár dní do mokrého hadru /čistého/. A dejte někam do chladu.

Já to řeším tak, že "zasadím znovu do země". Tedy nezasadím, ale dám ven do vyhloubené jámy a zasypu zeminou. Což odpovídá radě @liska5 - vlhko a chlad. Výhoda je, že těch pár dní mohu prodloužit i na delší dobu.

( samozřejmě - jestli je jen scvrklá )

Ano, tomu se říká krecht. Také jsme kdysi tak ukládali kořenovou zeleninu na zimu. A opravdu vydržela krásná až do jara

 


0x

Jestli je nahnilá nebo plesnivá, tak ji vyhoďte. Scvrklou můžete použít, ale hitparáda to už nebude.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]