Nejste přihlášen/a.
Balené zelenině na plastovém tácku, zabalené do folie, hrozí ze všeho nejdříve plíseň. Tedy vizuelně zkontrolovat, jestli tam neuvidíte bílé, delší chmýří nebo zelenou kratší plíseň, případně měkkou hnědou hnilobu /flek/.
Tato zelenina by měla být i po dvou dnech OK po dat. spotř.. Kořenová zelenina vydrží dost dlouho, ten datum spotřeby výrobce musí uvádět z nařízení a také se tím jistí proti reklamacím.
Nebála bych se jí použít, jak už tady píší přede mnou.
-------------------
Jako první kousek se začne kazit ten kousek, který je nějak poškozen - ulomen, nakopnut.
Tuto zeleninu zásadně skladuji v mrazáku,zpracovávám postupně.Pokud mám kořenovou zeleninu ze zahrady,zavařuji ji ve směsi se solí je výtečná do polévek i pod maso.Obsahuje celer a mrkev po jednom dílu a cibuli a petržej po půl dílu.Doplnuji je zelenou natí petržele a celeru.Smaží se na másle,nebo tuku na pečení.Osolí se přiměřeně,
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.