Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda koupím občas pstruhy potoční, je to vítaná změna jídelníčku. Dělám je obvykle klasicky na másle a na kmíně, s citrónem. K tomu opečené brambory a zelenina.
Teď jsem koupila pstruhy mořské, dovoz Holandsko. Jsou větší, než ti naši potoční. Mohu je upravit stejně, tedy na másle, nebo je pro tyto mořské ryby vhodnější jiný způsob úpravy? Ještě jsem je nikdy neměla. Jsem ochotná vyzkoušet další recepty.
Pokud tyto ryby doma připravujete, podělte se, prosím, o vaše zkušenosti. Děkuji - Jaga.
Všechny dravce, at mořské nebo sladkovodní, já nejvíce miluji na másle, s troškou kmínu, případně se zelenou petržilkou. Miluji chut toho pevného rybího masa a ostatní chutě mě ruší. Jsem vydra. Klidně se minu bez koření, bylinek a sýra mi přijde jako zhůvěřilost. Bylinky a jiné koření klidně dám na plevelnou rybu, ale na dravce ne.
Zdravím Jaguško,
nevadí, že je to mořská ryba.
Připravuji ji stejně jako sladkovodní. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása.
Takový opečený losos na másle s kmínem, k tomu pečené brambůrky a salátek nemají chybu
I když jsem v cizině, tak nám tam připravují pouze na kmíně a místo másla používají olivový olej.
Veliká dobrotka.
Pokapat citronem v závěru.
Děkuji Wampíku. Pstruha na másle máme rádi moc. Tenhle je takový trochu jiný, byla jsem z něj rozpačitá. Měl hodně špičatou hubu, proti p. potočnímu, byl hodně cítit rybinou, daleko víc, než jeho sladkovodní příbuzný. A oči má jako kola od vozu, přes celou hlavu. Dokonce jsem měla chut se zeptat: Babičko, proč máte tak velké oči?
Tak uvidíme, jak se s tím poperu. Jaga.
Dobrý den, my občas pstruhy a nebo jiné, třeba bílé ryby upravujeme se směsí. Pokud je větší, nařezat na podkovy a nebo filety a pak klasicky máslo, sůl kmín. Vyndám a do výpeku cibuli na půlkolečka, žampiony na větší kousky, trochu domácí zeleniny do polévky (strouhám si jí do mrazáku) a podusím, pokud je potřeba, trochu podliju vodou, ale jen mírně, aby se zelenina s žampiony podusila. Nakonec vyškvařím na kostičky špek, dám do směsi a směs zaliju smetanou. Podle potřeby přisolit. Nechám trochu smetanu vzkypět a nechám trochu vystydnout, Ryby zatím mám v předehřáté troubě (cca 50°)Pak podávám rybu s přílohou a poleju tou směsí. Chlapi si nestěžují
Určitě bych je jen osmažila s nějakými bylinkami či kořením + citron.
Nebo bych je udělala, jako kapra po mlynářsku. To mám ráda...A bramborovou kaši k tomu...Mňam.
Ta příliš výrazná rybina? Jestli to není dopravou, skladováním? Je fakt z moře?
Je, Liško, z moře. Napsáno Holandský pstruh a dokonce je uvedený přímo nějaký mořský záliv, kde byl odloven. Ale jak byl obal vlhký, už to nemohu přečíst.
Pobavilo mě, že na zadní straně obalu je upozornění: OBSAHUJE RYBY. Co by tam asi tak mělo být? Šišky s mákem? Jaga.
pstruh je hnusný, na másle i na sádle, protože má hodně svalových kostí, losos z chovné klece, odkrmený granulemi z kostní moučky z polska je o něco lepší, nejlepší z našich ryb je CANDÁT...zkuste candáta a na pstruha navždy zapomenete...stejně dobrý je i okoun ale toho jen tak někde nekoupíte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.