Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vanilkové rohlíčky se roztékají

Od: metallica odpovědí: 13 změna:

poradil by mi prosím někdo proč se mi rohlíčky roztékají v troubě?nejdřív jsem pekla na 200 stupňu druhý plech 150 a furt dostanou hnusný rozlitý tvar.Děkuji

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

Používáš moc másla na málo mouky, proto se roztékají.
Můj recept = 500 gramů hladké mouky, 14 dkg moučkového cukru, 40 dkg másla, 14 dkg nastr. vlašských ořechů.
Péct cca 7- 10 minut na 160 st.C. ( Každá trouba peče jinak ).
Když těsto zaděláš, nechej jej ještě tak dvě hodinky v lednici, nejlepší je tedy přes noc, aby se propojily všechny ingredience.
Potom dej vědět, jak to dopadlo
Dávku můžeš pochopitelně snížit na polovinu.

liska5

A žloutky ne?

Žloutky nedávám. Rohlíčky se přímo rozplývají na jazyku. Recept mám ještě po mamince a ta zase po babičce

liska5

Já zase minimálně obaluji, jen lehce zasypu směsí cukr a vanilkáč. Když je to sladké moc, tak zas nevynikne chut ořechů.

Recept mám od tchyně / to zní hrdě/

 


3x

Já bych doporučila recept, který máme v rodině již přes sto let. 10 dkg másla, 18 dkg hladké mouky, 5 dkg mletých lískových oříšků, 3 dkg mletého cukru. Pokud se tam dají ty lískové oříšky - někdo dává i vlašské, tak jsou ty nejchutnější, které jsem kdy jedla.

 


2x

Jaké máš těsto (recept)?

metallica

140g mouky hladké

110g másla

60g moučky cukru

60g ořechů

díky za případný tip

 

lidus*

2x

Silikonová forma na vanilkové rohlíčky, v pohodě a rychle.

 


2x

Podle receptu, který jste sem dala, máte moc másla a na to množství málo mouky. Nepíšete, jestli dáváte do lednice, nebo jste pekla rohlíčky hned? Dávám ještě žloutek. Nechávám klidně do druhého dne v lednici.

Já dávám 24dkg hladké mouky, 16 dkg másla, 5 dkg moučk.cukru, 10dkg ořechů a 1 žloutek. Předehřátá trouba a cca 170°C.

 

host

2x

Pokud používáte vlašáky, tak je to kvůli nim.

 

kikina*

2x
A používáte pečící papír? Babi nepoužívá a roztéká se to kvůli tomu.

 

liska5

1x

Na rozpad rohlíčků má vliv ji druh ořechů. Lískáče, mandle a vlašáky se chovají trochu jinak. Nejkřehčí, ale nejchutnější jsou z vlašáků.

Jinak, jak píšou přede mnou poměr surovin. Mám osvědčený 36dkg mouky, 24 másla, 7,5 cukr mouč., 3 žloutky, 15dkg ořechů mletých. Těsto do chladu odpočinout. Rohlíčky z hadů tlustých asi jak malíček, délka 6-7cm. Vytopená trouba na 150° stačí 15 min. Velmi pomalé pečení- jsou jíškovaté, moc horké - se ožehnou.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]