Nejste přihlášen/a.
Vyvařené sklenice, jablka omýt, oloupat, nahrubo nastrouhat. Natlačit do sklenic, co to jde. Žádný cukr ani vodu. Sterilovat 30 minut na 80-85 stupňů.
Při tom loupání jablka házím do octové vody, aby si udržela světlou barvu a nehnědla.
Sklenice v chladném špajzu vydrží klidně 2-3 roky. Nevystavovat to světlu, jablka zhědnou. Mám proto na jedné polici takový silný látkový závěs a sklenice narovnám pěkně do tmy. Jaga.
Stejně mám ve tmě i okurky, steril. hrášek, papriky a ostatní zavařené věci. Světlo škodí takřka všemu.
Nastrouhám, napěchuji do flašek a na 80 stupnů 20 minut. Pokud se vejdou, tak nastrouhaná jablka máme v mrazáku.
Jablka se dávají do štrůdl ještě zmrzlá a chutově to nepoznáte.
Ještě pro urychlení práce. Jablka neloupeme. Poznáte jen podle barvy, podle chuti a konzistence ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.