Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zavařit jablka na štrůdl

Od: dako® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, jak zavařujete do sklenic jablka na štrůdl? Děkuji

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


14x

Vyvařené sklenice, jablka omýt, oloupat, nahrubo nastrouhat. Natlačit do sklenic, co to jde. Žádný cukr ani vodu. Sterilovat 30 minut na 80-85 stupňů.

Při tom loupání jablka házím do octové vody, aby si udržela světlou barvu a nehnědla.

Sklenice v chladném špajzu vydrží klidně 2-3 roky. Nevystavovat to světlu, jablka zhědnou. Mám proto na jedné polici takový silný látkový závěs a sklenice narovnám pěkně do tmy. Jaga.

Stejně mám ve tmě i okurky, steril. hrášek, papriky a ostatní zavařené věci. Světlo škodí takřka všemu.


Moc Vám děkuji

 


6x

Nastrouhám, napěchuji do flašek a na 80 stupnů 20 minut. Pokud se vejdou, tak nastrouhaná jablka máme v mrazáku.


doplněno 03.11.20 10:04:

Jablka se dávají do štrůdl ještě zmrzlá a chutově to nepoznáte.


doplněno 03.11.20 18:40:

Ještě pro urychlení práce. Jablka neloupeme. Poznáte jen podle barvy, podle chuti a konzistence ne.

kenav

A nezmeni chut,zmrzle jablko neni dobré

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]