Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Karamel z krystalu?

Od: beta odpovědí: 4 změna:
Karamel jsem vždy dělala z cukru krupicoveho a byl dobrý. Ten bohužel nemám a mám krystal. Z něho mě udělat nejde, protože vzniknou hrudky karamelu a cukru dohromady a nejde roztavit. Jde použít i třtinový nebo moučkový? Chci karamel použít pak do náplně. Děkuju moc za rady

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x
Mouckovy určitě ne. Krystal klidně. Pokud vám to z něj nejde můžete si pomoci trochou vody, ale o to déle se bude vařit. Vždy jde o to najít správnou teplotu rozpouštění, která je podle hrubosti cukru jiná.
Ve vašem případě, kdy máte velké hroudy cukru s karamelem máte nízkou teplotu. Cukr se natavi, vy ho otočíte on ztuhne a rozehříváte zase od začátku. Cukr musí mít co nejvíce rovnomernou teplotu všude, proto se míchá.

 


3x

Já ho dělal i z krystalu=jde to,ale musíte to řádně míchat..

 


0x
Z variant cukru, který píšete to bohužel nelze.
Krupicový je na karamel určený.
Také dělám jenom z něj

 

idanova*

0x

Zdravím. A nemáte doma elektrický mlýnek na kávu, nebo kuchyňský chopper (drtič) na ořechy...? Tam se dá krystalový cukr podrtit na hrubost cukru krupicového. Několikrát jsem to tak udělala a spokojenost. Ida

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]