Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jesli někdo nezná nějaký způsob na uvaření právě utrhnuté kukuřice. Jak dlouho vařit kukuřici? Ve slané vodě?
zaryjte do kukuřice nehtem, pokud vyteče mléčná kapka je akorát, pokud čirá - je málo zralá, pokud nic - je už pozdě a je přezrálá. Pokud je akorát stačí ji dát do slané vody a vařit 60-90 minut. Potom ji potřít máslem, osolit a jíst. Někdo může dát ještě na gril nebo rovnou na gril bez vaření Pokud máte papiňák můžete délku vaření podstatně zkrátit. My nemáme, takže vaříme jen v hrnci.
když budeš vařit kukuřici ,je lepší ,když se vaří v neosolené vodě a sůl se přidá až když je skoro uvařená - tak 5 minut před vyndáním.. můžeš dát na dno hrnce pár lístků z oloupané kukluřice , hlavně ji pořádně očisti od těch vlásků. Dej pozor,at ji nevaříš příliš dlouho ,protože pak dostane úplně jinou chut ..
Zatím jsem nikde nepřečetl,že vařit má význam jen tehdy,pokud se jedná o kukuřici,řečenou "Cukrová"Normální krmnou jsme neuvařili,pořád byla tvrdá.Jen pokud byla nedozrálá,tak se dala kousat,ale chut nic moc.Také jsme normální kukuřici opékali jako kluci na ohníčku,posolili a chrupali.Ale na staré zuby to není.
JABRAKA
no, měli jsme pár klasů ze zahrádky cukrové a ta byla úžasná. Krásně měkká, štavnatá, nasládlá prostě lahoda. Klasická "polní" také není špatná, ale není to srovnatelné. Ovšem i tu doma vaříme a jíme. Chce to dodržet ideální zralost (viz výše) což je záležitost jednoho týdne (před tím je málo, pak je moc)
Tu na ohni (černou jako bota) v Čechách většinou neznají, alespoň ne v našem okolí. Druhá alternativa je gril, který už ale nedá charakteristickou černou matnou barvu - je to asi zdravější a skoro stejně dobré
V tuto dobude bude kukuřice k sehnání už jen na trzích, na polích je už hodně zralá. Krásná žluté semínka už uvařit nejdou. Ačkoliv je to zajímavý zážitek - ale chutná opravdu jako krmná. Prostě ze zoufalství, že jsme prošvihnuli sezonu jsme uvařili i takto starou (snad 3 hodiny). Snědl jsem jeden klas a zbytek vyhodil
Cena na trhu jsem viděl 10-15kč/klas. Což mi přišlo, že to docela jde - jde přece jen o cukrovou kukuřici a ne o krmnou. Doporučuji si připlatit než ušetřit a nepochutnat si tolik, kolik jde
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.