Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak v jídle využít nezralá rajčata?

Od: lulusila odpovědí: 5 změna:

Dobrý den , mám asi 1 kg nezralých rajčat (jen pár je jich červených) a je mi líto to vyhodit . Napadlo mě udělat chutney , ale nevím jak se zbavit solaninu . Můžete mi prosím poradit , co z nezralých rajčat připravit , aby to vydrželo zavařené i do příštího léta a zároveň to bylo zdravotně nezávadné (bez solaninu) . Děkuji a přeji krásný den

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

floro*

3x
Dělám takto.
Ale jinak lze nechat na tácu a ony dozraji. Klidně vydrží postupně dozrává až do Vánoc

 


2x
Je sice pravda, že zelená rajčata obsahují solanin, ale jeho množství je velmi malé. Navíc tepelným zpracováním nebo kvašením se obsah solaninu sníží až o pětatřicet procent. Pro jistotu ale nesnězte naráz více než 100 gramů zelených rajčátek v jakékoli úpravě a dětem je raději nedávejte. Nicméně si můžete být jistí, že protlaky, čalamády či čatní ze zelených rajčat nejsou nebezpečné pro zdraví, naopak jsou výtečnou pochoutkou, více v odkazu recepty.blesk.cz/...

 

liska5

1x

Čatní ze zelených rajčat. Kdysi jesm dělala. Recepty budou ma internetu. Po tepelné úpravě a ve směsi O.K. Jinak do vánoc mi dozrávala poslední rajčata doma na parapetu.

 

lulusila

Všem děkuji za odpovědi

 


0x

Unás sa roky bežne zelené paradajky zavárali do sladko kyslého nálevu s pridaním feferónky. Nikto z rodiny nemal s tým problémy.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma chutney
Otázky na téma nezralá rajčata

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]