Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaký typ brambor na lupinky

Od: aneri13* odpovědí: 8 změna:
Jaký typ brambor použít na bramborové lupínky a
hranolky

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

veronica

7x

Používají se škrobnatější druhy - C. Po vyprání lupínků od škrobu vznikne porézní struktura, která dává křehkost.

 


3x

Varný typ C, případně univerzální B nebo přechodné typy BC a CB

 

lidus*

1x

Netuším zda moje brambory jsou ABC ale prý jsou sadba IMPALA, udělám z nich v pohodě vše.

liska5

Áčka jsou po uvaření pevné, máslové, vhodné na saláty.

Béčka jsou přílohové a do polévek. .

Céčka se snáze rozvaří, jelikož jsou moučnaté. Dobré na těsto, kaši a nejčastěji pro nižší cenu i na krmení.

Jsou i meziodrůdy, jako AB

lidus*

Dík za vysvětlení, vůbec to nesleduji, prostě co mám z toho vařím.

 


0x
Brambory mají mít co nejvíce škrobu, tedy C. Po nakrouhání se proplachuji vodou...

 


0x
Za sebe mohu doporučit na hranolky, bramborák, americké brambory a lupínky odrůdu AGRIA

 


0x
Zopakuji odpověď, která je nyní skrytá moderátorem...autor dotazu porušil pravidlo...A tady máte pět odrůd brambor, vhodných na hranolky...Russet Burbank, Innovator, Santana, Fontane a Agria...podtržené odrůdy jsou v Katalogu odrůd br/..., registrovaných v ČR...takže by nemusel být problém s nákupem

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]