Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Štrúdl z pomazánkového másla?

Od: aja1946® odpovědí: 8 změna:

Na internetu je řada receptů, 1 máslo, 250 hladké mouky, ale část tam dává ještě vejce,, část ne, takže jak je to správně?


doplněno 27.09.20 18:30:

Tak jsem to dnes zkusila, ale dala jsem půlku pomazánkového a půlku másla a je docela dobrý, méně mastný a tudíž dietnější.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

iz*

4x

Z pomazánkového másla nebudete mít dobrý štrúdl. Nemáte-li doma máslo, použijte radši jiný tuk.


Já ho dělám z hery, jen mě to zajímalo

 


3x
Ano, vejce tam patří.
Nic ve zlém, ale není to dobrý závin

 


2x

Já teda vždycky dělala štrůdl buďto z taženého těsta, do kterého se dává máslo, teplá voda a trochu octa a sůl. Vejce teda nikdy ne. No a pak z listového těsta, kam se dává opět máslo a sůl. Žádné vejce, samozřejmě. Z pomazánkového "másla" bych to teda nedělala, vždyt to je nedobré samo o sobě, tak proč bych si tím kazila těsto, kterému věnuji čas a budu ho jíst já. A jestli to někoho napadlo kvůli nějakému šetření, tak rozdíl je v několika korunách a to mi teda za to vůbec nestojí.

P.S.

Myslím, že s tím začal ten Hruška v té své knize levných receptů a nějak se to rošířilo mezi lidi, ale ten štrůdl bych teda nejedla. To těsto nebude vůbec dobré, škoda času a jablek.

 


2x

Jednou jsem jedla a neoslovilo mě to. Z pomazánkového másla není dobré těsto.

Dělám těsto tažené.

1/2 l hladké mouky, špetka soli, 1 lžíce octa, 1 vejce, od oka kousek měkkého másla /asi tak polévkovou lžíci/, zadělat vlažnou vodou. Z této dávky jsou 2 šišky štrúdlu. Je to těsto dobré a rychlé, dobře se zpracovává. Právě zítra to budu péct. Jaga.

 


0x

Pomazánkové máslo je výborné na pomazánky, na pečení není vhodné.

Nejlepší je z Lidlu

 


0x
Bylo by zajímavé se zeptat kdo miluje jaké těsto.
Mě nejvíc chutná tvarohové těsto. Listové až po něm. Těsto s pomazánkovym máslem mne taky moc neoslovilo.
futra

Já dělám většinou tažené ,ale dávám tam podle mého receptu lžíci sádla a trošku oleje.Nebo občas dělám kynuté jako na buchty .

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]