Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak upravit kachní prsa

Od: daya odpovědí: 10 změna:
Dneska jsem v Lidlu narazila na novinku - kachní prsa a kachní prsa na medailonky (asi centimetrové plátky). Nějak jsem dostala chut na nějakou dobrotu. Máte nějaký svůj oblíbený recept, jak je připravit? Dala bych si kachnu jinak, než s knedlíkem. Moc děkuji

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou.
lidus*

To tedy slyntám, je to fakt pochoutka a sváteční oběd. Brusinkovou omáčku koupím v Ikea, přidám do ní půlku sladké 33% smetany (vnučka to tak má ráda).

lidus*

I, bože na co myslím.

liska5
16.09.20 14:20

Na žrádlo

 


1x

Z domova jsem znala pouze pomalu pečenou celou kachnu. Vloni v září jsme dostali domácí kachnu a tenkrát jsem se podívala do jedné z mých oblíbených inspirací na recepty. Chtěla jsem, aby to dva lidi mohli sníst najednou, pěkně čerstvé a teplé, aby nic nezbylo na ohřívání. Udělala jsem kachní prsa na minutku, příoha brambory a rajčatový salát a povedly se famózně.

Recept na minutková kachní prsa je úplně dole na stránce, ale je užitečné si pročíst vše, co Flo o kachně píše.

kucharkaprodceru.cz/...

 

liska5

1x

To jsou plátky, tam není kůže, nebo je jen proužek na boku,. Ty plátky se mají použít, jako minutka. Někdy se mi to povedlo, jindy to bylo tuhé a musela jsem je pak dusit. Nejdřív okořenit. Na rozpálený omastek by neměly jít studené. A solit prý až ve finále.

 


1x

Pokud jsou to kachní prsa bez kůže, tak bych si našla nějaký "čínský recept", kde se plátky obalí v solamylu a nechají se nejprve nějakou dobu, nechala bych min.24 hod, naložené v marinádě. Bez naložení a nakřehnutí bych tyhle nahý prsa nedělala. A asi by byly skvělé z té vakuovačky, doma ji však nemám.

 

kepler*

0x
Tak to je luxusní dobrota! Nejjednodušší recept je na začátku nejdříve povrchově nakrojit a pak osolit, okmínovat a opéci na obou stranách Za půl hoďky hotovo. Trochu náročnější bylo, když jsem kachní prsa jsem si 1 den naložil. Použil jsem bobkový list, pepř, nové koření a citronovou kůru i štávu, maso nasolil a zalil rozpuštěným máslem. A dal do chladu. Pak šup s tím do přikrytého pekáčku i s nakládací směsí a může se i zalévat červeným vínem (ale nemusí). 3/4 hodiny při 200st.

 

silenka

0x

Tak šup na pánvičku a s hranolkami. Avokádová, pikantní studená omáčka bude určitě vynikající.

nehladu.cz/...

 

floro*

0x
Jestli máte vakuová ku, tak do pytlíku s kořením dle chuti (bohaté ale stačí osolit, opeprit, nějaká jemná bylinka), zavakuovat a vařit ve vodě na úplně minimum tak aby voda nebublala, ale prst ve vodě neudržíte. Po hodině vytáhnout, stranu s kůží orestovat na kurcicku a s bramborovou kaší. Luxusní papání.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]