Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Využití vatovce v kuchyni

Od: elli odpovědí: 4 změna:

Zná někdo jiný způsob využití vatovce v kuchyni než řízky?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


9x

Jestli ho máte veliký, tak část nakrájejte a usušte a pak přidejte k jiným sušeným houbám a rozemelte na prášek. Vatovec má silnou houbouvou chut a můžete pak používat jako polévkové koření, nebo ho přidat do marinády na maso.

 

kepler*

4x

Vatovec, či-li pýchavka obrovská - našel jsem tyto recepty:

Pýchavky a lesní houby osmahneme na cibulce a dusíme s bobkovým listem a snítkou rozmarýny. Osolíme, opepříme a když jsou houby měkké, vlijeme kelímek kysané smetany. Omáčku chvilku povaříme a podáváme. labuznik.cz/...

Nebo jednoduchý guláš: toprecepty.cz/...

Já jsem zatím na pýchavku obrovskou nenarazil, ale běžně sbírám mladé pýchavky. Jsou velmi aromatické a dají se použít ve směsi s ostatními houbami na cokoliv.

 


1x

Přidávala jsem ho do guláše, nakrájený na kostky, maso, samozřejmě, taky. Bylo to moc fajn.

Ty řízky mám nejraději. Musí se ale připravit plátky aspoň 3 cm tlusté. Pokud jsou tenké, vnitřek se sesmaží k sobě a jí se jenom ta strouhanka.

Kde rostou? Pídím se po něm celé léto - a nic. Našla jsem je asi před 3 roky na Sázavě, ale od té doby už nikdy a nikde. Jako když utne. Jak já bych jednoho chtěla... Jaga.

elli

Mě rostou už 2 roky na zahradě, obdarovala jsem všechny příbuzné a známé.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]