Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kváskový chléb -poraďte

Od: miro® odpovědí: 3 změna:

Přeji hezký den.

Již delší dobu se pokouším péci domácí kváskový chléb. Při přípravě a pečení postupuji přesně podle dostupných receptů, přesto se nedaří. Mým problémem je, že po vložení připraveného chleba do pečící trouby (cca 250°C),chléb místo aby nabyl na objemu -zvedl se, spíš poklesne a je nízký.

Zdravím všechny, zejména domácí pekaře a předen děkuji za rady a pomoc.

-miro

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Zzdravíčko.
Skvělý recept !



 

asd1

3x

Nekvalitní kvásek nebo moc řídký těsto.. A při vkládání do troby se s tim nesmí klepat. Nenabyde nikdy, ale dobře vykynutý prakticky nepoklesne.

 

zanzibar*

0x

Já dělám občas kvasnicový chleba ,,kvaskovy zřídka, ano, je choulostivější než ten kvasnicový ten kyne jedna báseň. Váš problém je řídký kvásek, ten málo kyne a zřejmě i řídké těsto, to klesá ...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]