Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, děláte někdo cuketové matjesy? A pokud ano, máte osvědčený recept? Já jsem ho kdysi dělala, ale někam jsem zašantročila návod. Hledala jsem na internetu a našla, ale ten můj se zavařoval na zimu a byly v něm nakrájené také opravdové matjesy. Kamarádka která mi ho dala, je na dovolené a já mám doma plno cuket. Děkuji.
Suzy, před lety jsme matjesy z cuket dělávali a byly docela oblíbené. Už dlouho jsem je nedělala, ale v sešitě domácích receptů střádaných po léta jsem recept našla. Nevím, jestli je to to co hledáte ale tady je:
1 kg cukety bez jader nastrouhané nebo nakrájené na větší nudličky (podle vlastního uvážení), 1/4 kg cibule nakrájené na plátky, 1 dcl octa, 1 dcl oleje, 11/2 lžíce cukru, 1 lžíce soli, 1 kávová lžička nového koření, 1 kávová lžička celého pepře (nebo1/2 lžičky mletého a 1/2 celého pepře)
To vše se smíchá, nechá se 2 hodiny odležet, pak se nandá do skleniček a steriluje se 20 minut při 80°C.
Zmatenko, jsi moc hodná, už jsem myslela, že to nikdo nedělá. Já jsem tento recept nakonec včera našla na internetu a také jsem si ho napsala. Ta má kamarádka ještě koupila opravdové matjesy a nakrájela je do toho asi pro lepší chut je to její nápad. Protože to jsem v žádném receptu nenašla. Děkuji Ti Suzy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.