Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak pect roládu

Od: aanonym odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, poradil byste mi prosím někdo jak péct roládu z mletého masa? Je dělaná z půl kg masa a je plněná sýrem a šunkou. Potřebovala bych poradit jak dlouho ji péct a na kolik stupňů, mám elektrickou troubu. Taky bych ji nechtěla mít z vrchu tvrdou, jak tomu zabránit? Mám ji přikrýt alobalem? A kolik tak oleje mám dat na pekáč do kterého ji vložím? Dělám ji s bramborovou kaši, jak často a jakým množstvím vody podlévat abych měla dost ,,štávy,,? Klidně budu rada za vysvětlení pro blbce.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

Pokud se budete jenom ptát kolem dokola a nikdy to sama nevyzkoušíte, tak ji nikdy nebudete umět. Není na tom nic složitého a recepty už jste tady dostala, tak se do ní konečně pustte. A přikrýt alobalem ji můžete, nebo druhým pekáčkem a podlít vodou a pak přelévat vypečenou štávou. Ke konci alobal odstranit a nechat upéct kůrčičku. Olej bych tam teda nedávala, raději sádlo. Vy asi budete kupovat už hotové umleté maso, ale já bych si koupila plecko a umlela si maso sama. Já přidávám i špek pro vůni a také proto, že někdy je to maso hodně libové. Nebo koupit k tomu plecku i kousek bůčku od špičky a pak už stačí opravdu jenom trochu vody a nemusí se žádné sádlo už přidávat. Olej bych teda nedávala nikdy. Když už, tak před koncem pečení bych povrch pomazala kouskem másla pro vůni a pokud bych chtěla mít ten sos jemnější, tak bych přidala kousek másla i do pekáčku a tím ke konci přelévala tu sekanou.

 


4x

Také se divím Vaší nerozhodnosti. Před 2 dny jste se ptala, zda roládu můžete nechat v ledničce do druhého dne, pak další dotaz, zda ji při pečení přikrývat a teď se ptáte potřetí. To jste vážně tak nešikovná kuchařka a všechno musíte slyšet 5 x? Rad jste dostala dost, jen si vybrat.

Pokud opravdu máte tu mletou roládu stále v syrovém stavu od 7.7., už ji ani nepečte. Protože mezitím už se Vám stačila zkazit.

Já takhle vařit jako Vy, že slíbím dědovi roládu a nemá ji ještě ani za 3 dny, to bych tedy pořádně pohořela! A navíc - co Vás vlastně maminka naučila? Mladá žena neumí hned všechno najednou, to chápu, ale nějaké základy od své matky jistě máte, pokud jste nebyla na vaření vysloveně kopyto. Vídím, že Vaše žádost o vysvětlení pro blbce je opodstatněná.

Tak šup s tím do popelnice! Jaga.

 


3x
Promiň, ale ptáš se tu stále dokola!
Pokračuj v původním dotazu.
I když vážně nechápu, co se dá pokazit na jedné sekačce s náplní
Podobná... Podstata stejná.

youtu.be/...

 

liska5

2x

Julčo, vy jste ji ještě neupekla?

Jestli už není zelená.

liska5

Zapněte si předem troubu asi na 170-180, po 10 minutách roládu podlejte deckou vody a strčte do vyhřáté trouby. Pokud máte obavy, že se žíhne, tak ji na půl hodiny přikrejte tím alobalem. Pak asi půl hodiny dopékejte odkrytou. Jestli je tenká tak čtvrt hodiny. Během pečení moc neotvírat. Jen kdyby se vypekla štáva, tak podlít trochou horké vody.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]