Nejste přihlášen/a.
Pokud se budete jenom ptát kolem dokola a nikdy to sama nevyzkoušíte, tak ji nikdy nebudete umět. Není na tom nic složitého a recepty už jste tady dostala, tak se do ní konečně pustte. A přikrýt alobalem ji můžete, nebo druhým pekáčkem a podlít vodou a pak přelévat vypečenou štávou. Ke konci alobal odstranit a nechat upéct kůrčičku. Olej bych tam teda nedávala, raději sádlo. Vy asi budete kupovat už hotové umleté maso, ale já bych si koupila plecko a umlela si maso sama. Já přidávám i špek pro vůni a také proto, že někdy je to maso hodně libové. Nebo koupit k tomu plecku i kousek bůčku od špičky a pak už stačí opravdu jenom trochu vody a nemusí se žádné sádlo už přidávat. Olej bych teda nedávala nikdy. Když už, tak před koncem pečení bych povrch pomazala kouskem másla pro vůni a pokud bych chtěla mít ten sos jemnější, tak bych přidala kousek másla i do pekáčku a tím ke konci přelévala tu sekanou.
Také se divím Vaší nerozhodnosti. Před 2 dny jste se ptala, zda roládu můžete nechat v ledničce do druhého dne, pak další dotaz, zda ji při pečení přikrývat a teď se ptáte potřetí. To jste vážně tak nešikovná kuchařka a všechno musíte slyšet 5 x? Rad jste dostala dost, jen si vybrat.
Pokud opravdu máte tu mletou roládu stále v syrovém stavu od 7.7., už ji ani nepečte. Protože mezitím už se Vám stačila zkazit.
Já takhle vařit jako Vy, že slíbím dědovi roládu a nemá ji ještě ani za 3 dny, to bych tedy pořádně pohořela! A navíc - co Vás vlastně maminka naučila? Mladá žena neumí hned všechno najednou, to chápu, ale nějaké základy od své matky jistě máte, pokud jste nebyla na vaření vysloveně kopyto. Vídím, že Vaše žádost o vysvětlení pro blbce je opodstatněná.
Tak šup s tím do popelnice! Jaga.
Zapněte si předem troubu asi na 170-180, po 10 minutách roládu podlejte deckou vody a strčte do vyhřáté trouby. Pokud máte obavy, že se žíhne, tak ji na půl hodiny přikrejte tím alobalem. Pak asi půl hodiny dopékejte odkrytou. Jestli je tenká tak čtvrt hodiny. Během pečení moc neotvírat. Jen kdyby se vypekla štáva, tak podlít trochou horké vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.