Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Prikryvat nebo neprikryvat roládu z mletého masa v troubě?

Od: matyaskaaa odpovědí: 3 změna:
Dobrý večer. Když budu péct roládu z mletého masa. Je lepší ji mít přikrytou alobalem? Nebo je lepší nechat odkrytou? Jednou jsem ji zkoušela a z vrchu byla tvrdá. Proto bych Jo chtěla mít podruhé lepší. Děkuji za rady.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Roládu dát péct na střední teplotu, spodní mřížku. Přidat kousek sádla, horkou vodu nebo vývar. Tímto potom občas roládu přelévat. Nechat odkryté aby se vytvořila kůrčička.

Když se roláda zapeče, je možno teplotu snížit a pekáč přikrýt alobalem. Kůrka už netvrdne, nevysouší se, ale pokrm se peče dál.

Stejně to dělám třeba i u balených buchet. Když jejich bříška začnou hnědnout, potáhnu alobalem a dál nechám péct. A buchty pěkně dojdou. Jaga.

 


2x
Nepřikrývám ji, dávám na nižší rošt.
Peču cca hodinku na 160 st. C.
Svrchu ji tvrdou nemám.
Ovšem, záleží na troubě, pokud máte plynovou, tak jí zakryjte alobalem.

 

kepler*

2x

Jak psal kolega, dát na nižší rošt, péci shora i zdola. Přikrývat alobalem není třeba, jen trochu podlévat a abyste neměla tvrdou kůrku, je důležité občas polévat výpekem.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]