Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co vaříte na nedělní oběd?

Od: lada1® odpovědí: 20 změna:

Co vaříte na nedělní oběd?Něco speciálního nebo běžné jídlo jaké normálně vaříte?Já pomáhám manželce,naložil jsem krkovici do marinády(olej kečup ďábelské koření staročeské koření worcester),a budu pést k tomu hranolky


doplněno 29.03.20 18:27:

Dekuji za odpovědi.

 

 

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Dnes budu vařit čočku na kyselo s uzeným. Včera jen buřt guláš a ve čtvrtek jsem dělal Katak.Vařim jen občas, když nearbajtuji a moje neví co uvařit.

To je hezké, že muži taky vaří.

 

lee*

3x
U nas se odjakziva delala sobotni a nedelni jidla.
Sobotni jidlo je rychle, odflaknute, sup sup hotove. V sobotu bezne jezdime na nakup, uklizime, pereme a tak je k jidlu rizoto, kostky masa na rychlo na panvi, hutna polevka a palacinky...
Nedelni jidlo je naopak dobrutka, dele trva priprava, treba i drazsi suroviny a nebo jidla ktera jsou nejlepsi cerstva. Na nedeli tedy mivame maso na vine, zverinu, ruzne dlouho pecene/dusene maso a smesi, omacku s knedlikem, bramborove placky se spenatem a pecene maso, kacenu... Dnes mame lososa. Jako nedelni mame i rizky a pecene kure, coz jsou vlastne rychlovky, ale u nas bezne podavane v nedeli. Takhle jsme to meli doma a tak jsem to i prevzala ja.
Jinak ted, v dobe koronavirove, si vyvarime o to vic. Je to spojene s tim, ze mam hodne cas se tomu venovat. Varit me bavi, ale bezne na to nemam moc casu. Jen se bojim, ze za chvili neprojdu dverma Onehda jsem nekde videla obrazek - karantena den prvni a tam stihla kraska hledici do lednicky. Pod tim karantena den XY a tam ve stejne poze devce majici dobrych 85kg
Dnes jsem treba na snidani delala palacinky, namazala jsem je karamelovou pomazankou Lotus a na to dala kopecek arasidove a karamelove zmrzliny. Nedavno jsem delala slany kolac s cibuli, cheddarem a slaninou, take obrovska dobrota. Pecu doma chleb a s domacimi skvarkami to je dobrota nebo s vyslehanym tvarohem s medvedim cesnekem. Rohlicky jsou krupave, sypane makem a skvele s domaci pastickou... Jo, my se tedy rozmazlujeme
lidus*

Manžel slintá nad lososem, já nad koláčem. Lososa máme, už tuším, že bude ale já ryby nemusím.

lee*
@lidus Ja na ryby taky nejsem, ale losos je vyjimka. Toho mam moc rada. Obcas si koupim i takove to filatko s peprem na povrchu, uzene, a na cerstvou housku s rukolou a trochou koproveho dresingu to je mnamka.
Kolac je skvely, podle meho lepsi studeny nez teply a na udelani rychlovka. Delala jsem nedavno, cely vecer jsme mazali karty, popijeli vinko a k tomu se cpali

 

nov

2x

Běžné. Včera pečená čtvrtka kuřete a dnes ze zbylé rýže rýžová kaše. Vařím pořád, ale už někdy pomalu nevím co..

Mám chut na kuře, tak si ho udělám dneska.

 


2x

Vaříme normálně, nic specielního. Tento víkend máme sice uzené, br. knedle a zelí, ale jindy máme v neděli třeba ovocné knedlíky nebo lívance. Po neděli je v plánu lečo a pak rizoto.

 


2x

Já jsem nemožná. Vidím fajn recept, sběhnou se mi sliny a recept uložím do oblíbených, kde ho snadno najdu. A když přijde čas stoupnout si ke sporáku, ani mi nenapadne kouknout na něco spešl a uvařím si zase něco z klasiky. Tak jsem včera (opět) uvařila segedýnský guláš a těším se na něho i dnes. V pátek jsem měla gnoči se sýrvou omáčkou, ale jednou stačilo. Ale ve čtvrtek jsem dostala chut na bábovku a tak "fofrovku" jsem upekla. 1/2 hladká mouka, 1/4 l cukr, 4 vejce, 1/4 l šlehačky, prdop, kakao. Já jsem ještě do trošky těsta namíchala v mléce uvařený mák, celé jsem to nalila do dortové formy, na to kakaové a makové těsto, přejela do vzorku lžičkou a šoupla do trouby. Paráda, ještě mám kus na mrazáku. Peču ráda, to mi není líto ani času, ani kalorií.

 


2x
Mě nebaví vařit. Takže ne.
doplněno 29.03.20 10:30:

Vařím si, ale taky pořád to samé, jak píše babkzov, ale pak toho nádobího. To mi vadí ještě víc než vaření. Kdybych vařila ještě pro někoho, tak to je jiná situace a i by mě to bavilo. Ale jak si vařím pro sebe a je pak z toho spoustu nádobího, to mi vadí.


doplněno 29.03.20 12:03: Udělám si taky podle receptu rádce @wamp citronové brambory. To mi chutná.

 

liska5

2x

To je otázka pro mne. Jsem mlsná a strašně ráda vymýšlím, co by mi ještě mohlo chutnat. Kombinuji, abych zužitkovala zásoby ještě v záruce. Predevčírem krůtí plátek s ananasem, včera žampionové placičky, do brambor jsem naštouchala medvědí česnek. Teď jsem si v remosce upekla bochánek s kouskama datlí a vlašáků a do těsta jsem vpracovala pár lžic mletého lněného semínka. Tak mám na pár dní co ke kafi. Dnes jsem koupila květák. Pochutnám si, i když je jen se smaženou strouhankou. Jen droždí v Bille fakt není, ani to sušené.

Co mne trápí, že ani jedna snacha nevaří, nebo vaří jen nouzově.

 


2x

Já vařím každý den a tak nějak podle toho, co je zrovna v akci. Takže někdy máme kačenu atd, ve všední den a jindy zase v neděli něco jednoduchého. Úplně nesnáším vyhazování, takže pořád kombinuji, když i přesto mi zbude, tak co je k jídlu, zanesu ke kamarádce a zbytky jim dám pro slepice. Dnes dojídáme dušenou mrkev, maso nebo vajíčko a brambory od včera, do toho jsem udělala šunkofleky, co má rád zet, česnečku s krutony a ještě upeču pár buchet, Když něco náhodou zbude na zítra, tak se to dojí a k tomu nějakou hutnou polívku. Já pořád vařím takhle na pokračování, protože manžel je strojvedoucí a v práci si fakt nemůže zajít do jídelny, tak aby měl na výběr.

 


2x

Nesnáším vaření, ale teď jsme nonstop doma, tak se aspoň ob den hecnu. Měli jsme čočku po indicku, kuře na podmáslí, špenát, rizoto, lasagne. Dneska bych si dala bramboráky, ale moc se mi nechce strouhat

 


2x
Jinak ještě jsem si chtěla udělat guláš z hlívy, ale už 2 dny u nás v Penny není rajský protlak, takže nemůžu. Mám to ráda s rajským protlakem. Lee, ta pomazánka Lotus je hrozně dobrá. I s rohlíkem se dá jíst. A není tak sladká.
doplněno 29.03.20 12:31: Lee, u nás je Penny. Možná u Vietnamců, ale dělala jsem ten guláš nedávno, takže ho nutně jíst nemusím. Tu Lotus pomazánku nemají všude. V jednom Albertu jí mají.
lee*
@nikc Ja ji mam moc rada. Je tedy dost tucna, ale staci mi na chut lzicka, dve... A nebo treba trosku do ovesne kase. V palacinkach miluji, jak se krasne roztece. Ja na marmelady moc nejsem.
Vazne uz dochazi i protlak? Nemate treba po ruce nejakou vecerku? U nas bezne byvaji mene vykoupeni...

 


1x

Dnes byl segedín s knedlíkem. Děda po něm toužil. Na zítra uvažuji o smaženém sýru, úterý špagety s masovou omáčkou a sýrem. Dál zatím nevím. Ale na řadě budou určitě i bramboráky, také jsou dědou žádané. Jaga.

Ten losos na fotce je opravdu luxusní!

 

 

lidus*

0x

Polévka fazolová, smažené žampiony naplněné šumkou a hermelínem, bramborová kaše, hlávkový salát, tvarohové koláčky. Vaří a peče manžel, já jsem na PC nebo spím.

Liduš, tak to je manžel šikovn. Dnes mi manžel sdělil, at mu dávám poloviční porce, že zase přibral. Tak raději nepeču, nebo bychom přibrali oba. I když já tu poletuju kolem sazeniček, ale při tom nic nevyběhám.

lidus*

Má to velkou výhodu, manžel si moc váží práce žen, říká, chudáci ženské, jen skáčí kolem chlapa a samotné si ani u svátečního oběda v klidu nesednou. Manžel by byl na chalupě ale denně mě musí vozit do nemocnice, doma se pak nudí a tak vaří a peče i pro dceru a vnučky.

 


0x

Králík na hořčiči a medu s rýží, čalamáda. Včera vepřová panenka v těstíčku s brambůrkem a ledový salát s rajčaty a olivami.

Zítra budou borůvkové kynuté knedlíky. Z posledního droží.

Všichni budeme za 2 měsíce jako nakynutí...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]