Nejste přihlášen/a.
Co vaříte na nedělní oběd?Něco speciálního nebo běžné jídlo jaké normálně vaříte?Já pomáhám manželce,naložil jsem krkovici do marinády(olej kečup ďábelské koření staročeské koření worcester),a budu pést k tomu hranolky
Dekuji za odpovědi.
Manžel slintá nad lososem, já nad koláčem. Lososa máme, už tuším, že bude ale já ryby nemusím.
Vaříme normálně, nic specielního. Tento víkend máme sice uzené, br. knedle a zelí, ale jindy máme v neděli třeba ovocné knedlíky nebo lívance. Po neděli je v plánu lečo a pak rizoto.
Já jsem nemožná. Vidím fajn recept, sběhnou se mi sliny a recept uložím do oblíbených, kde ho snadno najdu. A když přijde čas stoupnout si ke sporáku, ani mi nenapadne kouknout na něco spešl a uvařím si zase něco z klasiky. Tak jsem včera (opět) uvařila segedýnský guláš a těším se na něho i dnes. V pátek jsem měla gnoči se sýrvou omáčkou, ale jednou stačilo. Ale ve čtvrtek jsem dostala chut na bábovku a tak "fofrovku" jsem upekla. 1/2 hladká mouka, 1/4 l cukr, 4 vejce, 1/4 l šlehačky, prdop, kakao. Já jsem ještě do trošky těsta namíchala v mléce uvařený mák, celé jsem to nalila do dortové formy, na to kakaové a makové těsto, přejela do vzorku lžičkou a šoupla do trouby. Paráda, ještě mám kus na mrazáku. Peču ráda, to mi není líto ani času, ani kalorií.
Vařím si, ale taky pořád to samé, jak píše babkzov, ale pak toho nádobího. To mi vadí ještě víc než vaření. Kdybych vařila ještě pro někoho, tak to je jiná situace a i by mě to bavilo. Ale jak si vařím pro sebe a je pak z toho spoustu nádobího, to mi vadí.
To je otázka pro mne. Jsem mlsná a strašně ráda vymýšlím, co by mi ještě mohlo chutnat. Kombinuji, abych zužitkovala zásoby ještě v záruce. Predevčírem krůtí plátek s ananasem, včera žampionové placičky, do brambor jsem naštouchala medvědí česnek. Teď jsem si v remosce upekla bochánek s kouskama datlí a vlašáků a do těsta jsem vpracovala pár lžic mletého lněného semínka. Tak mám na pár dní co ke kafi. Dnes jsem koupila květák. Pochutnám si, i když je jen se smaženou strouhankou. Jen droždí v Bille fakt není, ani to sušené.
Co mne trápí, že ani jedna snacha nevaří, nebo vaří jen nouzově.
Já vařím každý den a tak nějak podle toho, co je zrovna v akci. Takže někdy máme kačenu atd, ve všední den a jindy zase v neděli něco jednoduchého. Úplně nesnáším vyhazování, takže pořád kombinuji, když i přesto mi zbude, tak co je k jídlu, zanesu ke kamarádce a zbytky jim dám pro slepice. Dnes dojídáme dušenou mrkev, maso nebo vajíčko a brambory od včera, do toho jsem udělala šunkofleky, co má rád zet, česnečku s krutony a ještě upeču pár buchet, Když něco náhodou zbude na zítra, tak se to dojí a k tomu nějakou hutnou polívku. Já pořád vařím takhle na pokračování, protože manžel je strojvedoucí a v práci si fakt nemůže zajít do jídelny, tak aby měl na výběr.
Polévka fazolová, smažené žampiony naplněné šumkou a hermelínem, bramborová kaše, hlávkový salát, tvarohové koláčky. Vaří a peče manžel, já jsem na PC nebo spím.
Liduš, tak to je manžel šikovn. Dnes mi manžel sdělil, at mu dávám poloviční porce, že zase přibral. Tak raději nepeču, nebo bychom přibrali oba. I když já tu poletuju kolem sazeniček, ale při tom nic nevyběhám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.