Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřebuju radu :D. Začala jsem péct rohlíčky a dala jsem tam sušené droždí. Až pak jsem si všimla, že je 2 roky prošlé . Je to velký problém? Mám sušené droždí od dvou výrobců, na jednom je "spotřebujte do" a na druhém "minimální trvanlivost". Jsem tam dala samozřejmě to "spotřebujte do" :/
2 roky je už opravdu hodně. Udělejte jen kvásek, dejte mu čas a podle toho ho pak použijte nebo vyhoďte, pokud to nic nebude dělat.
Pokud už máte těsto hotové počítejte s velmi dlouhou dobou kynutí. Doporučuji dát kynout do trouby na 50°C, tím se proces značně urychlí. V případě že to nic nebude dělat přidejte jiné NOVÉ droždí rozmíchané v troše vody a dejte kynout znovu.
Pokud droždí funguje není co řešit! Dobrá zpráva, že vydrží i takhle dlouho!
at je to, co je to, hlavně, že to nakyne a bude dobré. My teď taky zkoušíme nové recepty...
Rohlíčky? A kdy kdy začnete péct pracny? Omluva, když čtu "rohlíčky", vybaví se mi vanilkové rohlíčky, tak se nezlobte, že vás chytám za slovo.
Já tohle neřeším a nikdy se mi nestalo, že by mi těsto nevykynulo. Pokud ho máte v suchu - to máte určitě- tak nevidím problém. Přece když doma vysypete do kořenky nějaké koření, taky si nezapisujete dobu spotřeby a máte ho třeba kdovíjak dlouho.
Tak alespon ted všichni víme, že se dá používat i prošlé sušené droždí. Já se tu i dozvěděla, že mohu dát čerstvé droždí do mrazáku, to je také dobrý typ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.