Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jodizovaná sůl

Od: aja1946® odpovědí: 3 změna:

Proč se nedoporučuje na kvašení zelí nebo pickles, nikde jsem nenašla důvod. Já osobně používám himalájskou nebo mořskou odjodizovanou, ale zajímá mě to, děkuji.


doplněno 07.03.20 15:21:

A jen pro zajímavost, lze ,používat i tu hrubě mletou?


doplněno 07.03.20 16:39:

Už jsem to našla, jodizovaná sůl nebrání kvašení, ,ale jód bohužel ničí zdravé bakterie, kvůli kterým právě zeleninu pro své zdraví kvasíme.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

zalar

0x

Nejspíš mýtus. Já nakládám zelí do jodizované


No už jsem to taky udělala, ale mýtus to není, ve většině receptech se píše, že ji nedoporučují.

zalar

Dle mého názoru je důležitá správná odrůda zelí nežli sůl.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]