Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vlastnosti kameninové formy na bábovku

Od: sametka odpovědí: 2 změna:

Zdědila jsem asi stoleté kameninové formy na bábovky a začala v nich péct. Těstu v nich ale trvá o dost delší dobu než se upeče. Dosud jsem pekávala v hliníkových a skleněných a u receptů si zapisovala teplotu a délku pečení. To však u kameninových neplatí a tak při stejné teplotě musí péci cca o 10-15 min. déle . Nebo by bylo lepší zvednout teplotu trouby?


doplněno 03.03.20 20:35:

Pokud formu předehřeju, tak už ji mohu těžko vymazat a vysypat moukou nebo pokud ji už mám vymazanou a vysypanou, tak se mi to rozpustí a steče na dno.

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

idanova*

0x

Zdravím. Taky ráda peču v kamenině. Ale je dobré mít kromě předehřáté touby, předehřátou i tu formu. Dáte-li ve studené těsto do trouby, tím, že je tlustostěnná, tak chvíli trvá než se nahřeje, tím ochladí vnitřřek trouby, a pečení trvá déle. Teplotu v troubě bych nezvyšovala. Ida

 


0x

Když jsem pekla v kamenině, vymazávala jsem tuhým máslem a vysypala polohrubou moukou. Dávala jsem do mírně předehřáté trouby. Pak jsem dostala starou smaltovanou a novou teflonovou a tak jsem bábovku pověsila na zeď. Všech 9 + 2 beránky. Nemyslím si, že by chut v kamenině byla nějak výrazně lepší.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]