Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zavarovani broskvi - musi se broskve loupat?

Od: romca* odpovědí: 3 změna:

Dobry den, poradte mi prosim zda pri zavarovani broskvi se museji broskve oloupat.Moc dekuji

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidka*

1x

Mohou, ale nemusí - zde je důkaz:



  1. Broskvový kompot z loupaných broskví
    Na 1 litr vody potřebujeme 500 gramů cukru.
    Nejprve si připravíme roztok z litru vody a 300 gramů cukru. Omyté broskve jím krátce (asi dvě minuty) spařujeme a hned je oloupeme. Nálev pak doplníme ještě 200 gramy cukru. Půlky broskví naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem, který nemusí být zcela vychladlý, uzavřeme víčky a sterilujeme asi 20 minut při 80°C.


  2. Rychlý broskvový kompot
    Na 1 litr vody potřebujeme 400 až 500 gramů cukru.
    Omyté zralejší broskve rozpůlíme, odstraníme pecky a klademe je i se slupkou do připravených sklenic. Z cukru a vody uvaříme roztok, který necháme částečně zchladnout. Broskve jím zalijeme, sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 20 minut při 80°C.


doplněno 27.07.09 20:44:

A zde jsou ještě další recepty: ahaonline.cz/...

 


0x

Dobrý večer, broskve loupat nemusíte. Do každé sklenice dejte na dno pecku.

jj, my také nikde neloupali. ta pecka se tam dává pro chut a vůni celého kompotu

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]