Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,Xilitol zrovna sem dneska objednával 10kg. Mamka ho používá místo normálního cukru na doslazování kafe , občas i při vaření a zaváření. Xilitol má zhruba stejnou sladivost jako řepný cukr. Pak kupujeme ještě Erythritol , který je o něco levnější má však menší sladivost , a občas někomu přijde že má pachut. U Xilitolu udávají 2,4 kalorie / g u Erythritolu to je pouze 0,2 kal/g.
Co se týče vaření používáme oboje místo klasického cukru , nicméně Erythritol po ztuhnutí zpátky hodně rychle zkrystalizuje takže marmelády nám s ním moc nevyšly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.