Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bílý povlak na kvašené zelenině

Od: margareta odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

na kvašené zelenině se po několika týdnech udělal bílý cca 1 mm silný kompaktní povlak, připomínající trochu volské oko bez žloutku. Zelenina pod ním voní normálně a chut má taky dobrou. Zajímalo by mne, zda má někdo povědomí o tom, zda je zelenina pod tímto povlakem nezávadná (zelí+růžičková kapusta). Děkuji.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Dejte foto, jestli je to pěna nebo plíseň.

margareta

Fotku, bohužel, nemám, povlak jsem bez problémů vcelku sloupla a vyhodila. Až posléze mne napadlo poptat se tady. Plíseň to nebyla, pěna taky.

 


0x

Foto je k ničemu. Stáhni plíseň a pokud ta zelenina nornálně voní, nic jí není a je jedlá.

 


0x

Tipovala bych křís zkvaseno.cz/...

margareta

Taky jsem tipovala, ale vizuálně neodpovídá (viz můj popis).

 


0x

Je to plíseň a už bych to nejedla. Ony jsou plísní různé druhy, ale tuhle znám. Také se může objevit i na domácí marmeládě. Je taková bílá a je to kompaktní povlak. Dá se normálně celá sundat a marmeláda pod ní se tváří nedočeně, ale už je tou plísní chycená. Má se vyhodit. Já vyhazuji, ačkoli si pamatuji, že moje babička ji vždycky sundala a marmeláda se spotřebovala. Ale dnes vím, že si tím škodím. Já si také dělám mléčně kvašenou zeleninu doma má to zkvasit, ale nesmí se na tom objevit žádná plíseň. To už zdravé není.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvašená zelenina

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]