Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Krůtí stehno jak ho pečete?

Od: houbes* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, poraďte mi nějaký recept. Přílohu bych asi udělal štouchané brambory.

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5

4x

Ještě bych to pokladla pruhy slaniny.

A podlívat horkou vodou, a´t se tepelný proces nezbrzdí...

 

lipanek

3x

Tohle jste viděl? Vemte mustr.

google.com/...

Pro mě víno, švestky, tymián.

mimibazar.cz/...

houbes*

To vypadá taky moc dobře.. děkuji
lipanek

Dnes na oslavu navýšení starobního důchodu k 24.1.2020, máslová kuřecí pečínka na červeném víně, červené cibuli, tymiánu a zamražených švestek, s bramborovým knedlíkem. Sladce navinulá omáčka neměla chybu! Doporučuji.

No a příští týden bude hrách, čočka, kroupy, zelí, smažená cibulka, brambory a podobná jídla našich babiček.

 

jezevec*

2x

Můj tip :
Nasekej si na malý kostky 1 mrkev, kousek celeru, 1 cibuli a tak půlku pórku. Do misky si dej tak 1dcl oleje, přidej tymián, sůl, pepř a 2 stroužky česneku. Udělej do stehna pár zářezů, vmasíruj tu olejovou směs. Potom do pekáče hoď tu zeleninu, na ní stehno a trochu podlij vodou. Nech péct tak 2 hoďky při nějakých 160°C, ta krůta je krutá co se do potřeby tepelné úpravy týče. Kontroluj vodu a pravidelně podlívej. Posledních 20 minut bez poklice, a´t se udělá kůrčička.
A potom stehno ven, zeleninu rozmixovat s tou vypečenou štávičkou, přelít to přes ty brambory a krutou krůtu k tomu...

houbes*

Tak to vypadá dobře, myslel jsem něco na polití těch brambor a ten váš recept to má. Děkuji
houbes*

Mrkev nemám ale jinak se držím plánu
jezevec*

Tak at se dílo podaří a nech si chutnat! Jinak až tu zeleninu rozmixuješ, klidně to trošku nařeď vodou dle potřeby, to jsem zapomněl napsat...

 

figurek*

2x

posolit, dokola naskládat nakrájenou cibuli, polít olejem maso i cibuli, péct při 150 stupních, občas otočit. A hlavně dohlížet, aby pekáč nevyschl. Kdyby pekáč začal vysychat, přilít olej nebo pár lžiček vývaru nebo jako nouzovku trochu vody z vodovodu.

 

joudic*

2x
nejlepsi je nejobycejnejsi pecinka s maslovou stavou.., sul, cibule, kus masla a voda max do pulky masa, posypat kuzi stridme korenim na pecene kure, zaklopit a pect, a ke konci otevrit dopect dozlatova a v pripade potreby podlivat. Nejradeji mam koreni pecene kure od Orientu, to i po oliznuti evokuje pecinku, ostatni znacky jsou odbyte a blizi se spis gulasovemu nebo grilovacimu koreni a kure jen zkazi.

 

houbes*
22.01.20 11:17

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]