Nejste přihlášen/a.
Dnes na oslavu navýšení starobního důchodu k 24.1.2020, máslová kuřecí pečínka na červeném víně, červené cibuli, tymiánu a zamražených švestek, s bramborovým knedlíkem. Sladce navinulá omáčka neměla chybu! Doporučuji.
No a příští týden bude hrách, čočka, kroupy, zelí, smažená cibulka, brambory a podobná jídla našich babiček.
Můj tip :
Nasekej si na malý kostky 1 mrkev, kousek celeru, 1 cibuli a tak půlku pórku. Do misky si dej tak 1dcl oleje, přidej tymián, sůl, pepř a 2 stroužky česneku. Udělej do stehna pár zářezů, vmasíruj tu olejovou směs. Potom do pekáče hoď tu zeleninu, na ní stehno a trochu podlij vodou. Nech péct tak 2 hoďky při nějakých 160°C, ta krůta je krutá co se do potřeby tepelné úpravy týče. Kontroluj vodu a pravidelně podlívej. Posledních 20 minut bez poklice, a´t se udělá kůrčička.
A potom stehno ven, zeleninu rozmixovat s tou vypečenou štávičkou, přelít to přes ty brambory a krutou krůtu k tomu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.