Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Rukola - co s ní?

Od: lee* odpovědí: 10 změna:
Dá se nějak zužitkovat rukola? Mám ji ráda, ale doma ji jím jen já. Občas si koupím vaničku, dám si do salátu nebo do housky co si beru do práce, ale vždycky za 2 - 3 dny je ošklivá, uvadlá a vyhodím ji. Dá se zužitkovat nějak jinak, než jen jako salát?
Děkuji.
doplněno 16.01.20 10:19: Moc děkuji všem za tipy!

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jezevec*

3x
Dám ti jeden megadobrej tip od šéfkuchaře jedné z plzeňských
restaurací. Vyzkoušeno a je to fakt bomba. Vezmi plátky schwarzwaldské šunky, nanes na ně tenkou vrstvu čistého pomazánkového másla a vrstvu rukoly. Tu pak zakápni balsamikovým octem. Všechno zamotej do ruličky. Je to něco úplně famózního...

 


1x

Rukolové pesto ! Dlouho vydrží, dá se použím mnoha způsoby- do těstovin, na steaky, do salátu, na bagetu...

Vyzkoušeno, doporučuji, na netu najdete hodně variací

lee*

Děkuju, to mě nenapadlo. Právě jsem hledala něco, co bude trvanlivější

 


0x

Zdravím. Pokud ji máte tak ráda, pak se dá přidat do vaječné omelety, míchaných vajec, na pizzu nebo přidat do zapečených těstovin.

 

lipanek

0x

Tvarohová pomazánka s rukolou. Jenom osolit a opepřit. Tvaroh tučný.

Případně zamíchat pokrájenou do brambor s máslem. Tzv. brambory na zeleno.

 

pb®

0x

Mám jí taky ráda, roste mi ve skleníku ještě teď, takže mám zdroj čerstvé. Jelikož vím, jak snadno se pěstuje a že je to v podstatě plevel, nekoupila bych jí, protože to co se dá koupit, je předražené. To bych si jí spíš zkusila pěstovat v truhlíku za oknem.

Krom salátů se hodí do všech italských jídel. Těstoviny, rizota, pizza. Přebytek bych šoupla na marzák a dala třeba do těch těstovin. Při tepelné úpravě se stejně čeká hardovitá konzistence, takže by zmražení nemuselo vadit. Ale jak říkám, osobní zkušenost nemám, chodím na čerstvou.

pb®
Moje dnešní sklizeň i s čtyřlístkem.

 

etana*

0x

Můj osobní názor...dát králíkům. Nic proti moderní stravě

 

wanesa*

0x

Mohli by tu rukolu prodávat v menším balení. Také jí mám moc ráda a také vždy tak třetinu vyhodím.V tepelné úpravě mi nechutná.

 


0x

Skvělé je rukolové pesto, jak už tu někdo psal, jinak já ho jím jako jednoduchý salát. Posypu lehce parmazánem (lze použít i Grana Padano) a zakápnu olivovým olejem.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]