Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na pražení mandlí

Od: mikur55 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
pražíte si doma mandle? Vzpomínám na to jako na pochoutku k vínu. Chtěl bych to večer zkusit. Poradíte mi jak na pražení mandlí?

Děkuji

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


13x

Já mandle namočím do horké vody, oloupu, usuším. Pak s kapkou oleje smažím na pánvi, za stálého míchání. Ke konci posolím.


doplněno 14.01.20 07:30:

Spíše pomaleji, jinak se jim spálí to, co se dotýká pánve a upostřed jsou studené.

mikur55

Děkuji, pražíte na prudko nebo zvolna a delší dobu?

 

lidus*

3x

Mandle spařím a oloupu, na pánev naleji trochu oleje, nechám rozehřát a dám oloupané mandle, za stáleho míchání, smažím do mírně zlatova. Pak přendám na ubrousek a osuším, posolím a sním.

 

kaarla

1x

Já mandle spařím horkou vodou, oloupu a potom dám na několik minut do mikrovlnky. Jsou-li ještě málo opražené, zapnu ještě na chvíli a když ucítím jak voní, je hotovo.

 


0x
Už několik let pražím jedině v mikrovlnce. Mandle nasypu do porcelánového hrnku s husama ( všichni zajisté znají od babiček) zaleju horkou vodou a za chvíli dám ještě párkrát otočit do mikrovlnky než zašumí pěna. Pak se krásně bez námahy loupou a dokud zůstanou vlhké, tak jsou lepkavé takže na nich dobře drží sůl. Když vidím že mám mandle, které lepí málo, můžu přidat dvě lžičky vaječného bílku,osolit a promíchat. Dám na velký plochý talíř a strčím do mikrovlnky tak na 2 minuty. Po 2 minutách odlepím od talíře a promíchám, protože jinak jsou ty na kraji jiné než ty v prostředku. Dám mikrovlku znova na 2 minuty ale už je hlídám sleduju vůni abych je nespálil. Poslední dobou jsem líný je loupat. Pražím je i ve slupce. Chut je trošku jiná a hůř se hlídá stupeň pražení takže to chce trochu cviku. Největší boj je pak čekat až úplně vychladnou. Protože jen studené křupou nejlíp.

 

floro*

0x

Jen řeknu tip : jak mandle pražíte, nadměrně se zahřejí a je nutné je vydělat krapet dřív než se vám zdají být akorát, protože dlouho trvá, než schládnou a ještě se sami dotáhnou, jinak se stane, že zhořknou. Nesmí být moc dohněda. Napřed si to skuste na menším množství.

A pražit tak na půl plynu, spíš pomaleji, je potřeba aby se propražili celé, jinak budo uvnitř měkké a to není dobré.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]